Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Válogatón jártak leány kosarasaink

Bekerült az U16-os leány kosárlabda válogatott bő keretébe Borbás Panni. Rajta kívül az U15-ös és az U14-es korosztályban is válogatón vettek részt sportolóink.

A korosztályos válogatottak összetartását célzó Héraklész-héten ezúttal a PVSK kadett korú játékosa, Borbás Panni is érintett volt: egyesületünk kosárlabdázóját ugyanis Kovács Andrea szövetségi edző (akinek segítője Szentendrei Áron, egyesületünk férfi élvonalbeli csapatának másodedzője) behívta a legjobb 16 játékosból álló bő válogatott keretbe. Naponta kétszer több mint kétórás edzés alkotta az összetartás programját, ami így mind fizikálisan, mind mentálisan megterhelő, ugyanakkor a fejlődés szempontjából nagyon hasznos volt.

- Panni a kadett-csapatban a kiemelt bajnokságban játszik, de emellett egy korosztállyal feljebb, a juniorok között is szerepel a regionális bajnokságban, így sok játéklehetőséghez jut. Örülök annak, hogy tehetségére a válogatottnál is felfigyeltek, de ahhoz, hogy a nyári Európa-bajnokságra utazó, 12 fős szűkebb keretnek is tagja lehessen, még nagyon sokat kell dolgoznia – mondta el Debreceni Eszter, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának utánpótlásedzője.

A 2003-as születésűeknél, az U15-ös korosztályban Horváth Boglárka volt ott a korosztályos válogatott összetartásán. Ő tavaly, az U14-es korosztály területi válogatóján nem tudott részt venni a bokasérülése miatt, de a kosárlabda szövetségben nem felejtkeztek el róla, most behívták a bő keretbe.

- Bogi visszajelzése alapján azt mondhatom, hogy a technikai képzettség terén nem volt elmaradása a többiekhez képest, de a tempót tekintve igen, önmagát lassúnak érezte, ezért a jövőben azon dolgozunk majd, hogy a gyorsaságát fejlesszük – összegzett Debreceni Eszter.

Az U14-es korosztályban is hasonló válogatón vettek részt sportolóink. Itt már korábban lezajlott a területi válogató, amelyen a 14 fős déli területi keretbe 4 játékosunk is bekerült. Szkladán Zsuzsanna, Knopp Paula, Temes Boróka és Pálfi Vera így a hétvégén a négy területi válogatott együttes összetartásán vehetett részt. A 2004-es születésű korosztály számára még nincs nemzetközi verseny, így várhatóan csak a szezon végén szűkítik le a válogatott keretet, amelynek minden reményünk szerint lesz PVSK-s tagja is a jövőben.

M.F.