Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Profi módon nyert bajnokságot az Amatőrök csapata

Befejeződött a hétről-hétre keddenként a PVSK műfüves pályáján zajlott X. Veterán Kispályás labdarúgó bajnokság, az első helyet az ”Amatőrök” csapata szerezte meg.

Mégpedig fölényesen, 11 pont előnnyel, és imponáló, 138-44 gólkülönbséggel a Varga FC előtt.Ha olcsó poént akarnék használni, akkor azt, mondanám Papp József előre megmondta, mármint azt, hogy az első háromban fognak végezni, ezt most egy kicsit túl is teljesítették! Mindezt az őszi beharangozóban mondta nekem, és ez nem valami nagyképű, elszállt ember megnyilatkozása volt, hanem a csapatát jó ismerő, reális sportvezető nyilatkozata.
A bajnok együttes vezetőjétől, Papp Józseftől, azt is megkérdeztem, egyrészt a saját csapatától, másrészt az ellenfelektől, azt kapta-e, amit várt?

- Én a csapatommal teljes mértékben elégedett vagyok, a bajnokság színvonala is olyan volt, amilyet vártam. Mi a Városi Senior bajnokság „A” csoportjából érkeztünk, húsz éve alakultunk, voltunk a Városi Szuper Ligában is. Jó szellemű, lelkes csapatunk van, úgy gondolom, megérdemeltük az első helyet. Mivel elég sokan vagyunk, miattunk nem maradt el meccs, de sajnos, voltak olyan csapatok, amelyek nem jelentek meg az egymás elleni találkozóinkon. Bár 3-0-lal megkaptuk a mérkőzéseket, de úgy vélem, ezzel a sport, és a játékszellem is csorbult.
Mi játszani szeretünk, és azt, hogy minden találkozó a pályán, egymásnak feszülve dőljön el.
Sokat elárul az is, hogy mindössze egy vereséget szenvedtünk.
Jók voltak a körülmények, izgalmasak, jó színvonalúak a találkozók, a műfű, világítás mind-mind kiválóan funkcionáltak, köszönet érte a rendező PVSK vezetésének
- fejezte be Papp József.
A X. Veterán bajnokság küzdelmei véget értek, de jövő év elején, az első tavaszi napsugár ismét pályára csalja majd az örökifjú veterán labdarúgókat.

Nyilas László