Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Véget ért a VI. PVSK - Varga Ferenc Emléktorna

A harmadik játéknapon kétfrontos PVSK-Sopron csata zajlott, mindkét korosztályban a végül tornagyőztes soproni csapatok bizonyultak jobbnak.

Kettős soproni győzelemmel zárult a VI. PVSK – Varga Ferenc Emléktorna, hiszen a Soproni Darazsak Akadémia mind az U12-es, mind az U14B korosztályban legyőzte a vendéglátó PVSK csapatait, így mindkét korosztályban megnyerte a háromnapos mérkőzéssorozatot. A PVSK mindkét korosztályban harmadik lett, a kisebbeknél a Zágráb Selection, a nagyobbaknál pedig a Kanizsa DKK lett a második.

- A három napot értékelve a mérkőzések színvonalában láttam előrelépést: a kisebbek között volt ugyan néhány meccs végére nagyobb különbség csapatok között, de döntő fölény nem alakult ki, így mindenki számára szakmailag is hasznos volt a torna. A szervezés tekintetében is úgy érzem, hogy sikerült előrelépnünk: a háromnapos lebonyolítási forma mind a csapatok, mind a szervezők tetszését elnyerte, így jutott idő a csapatépítésre és sportbaráti kapcsolatok ápolására is. Ez utóbbinak köszönhető, hogy már most kaptunk visszahívást a zágrábiaktól, ott biztosan játszunk majd még az idei szezonban. A pozitív visszajelzéseken felbuzdulva a jövő évben szeretnénk még tovább fejlődni, és akár több csapattal, négynapos tornát rendezni, ami már előfutára lehet a PVSK centenáriumi évére, 2019-re tervezett, nagy nemzetközi utánpótlás tornának. Összességében úgy gondolom, hogy méltó módon sikerült megemlékeznünk a torna névadójáról – foglalta össze Tiszay László, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának női szakágvezetője.

 

VI. PVSK – Varga Ferenc Emléktorna, 3. nap eredmények:

U12 korosztály:

Soproni Darazsak Akadémia - Pécsi VSK 76-61 (16-9; 23-26; 16-11; 21-15)

Pécsi VSK Zebrák U12: Mayer Dorina 9, Futó Beatrix 8, Németh Alíz 7, Eisemann Hanna 7, Pusztai Linda 4, Csirke Petra 4, Pohl Rebeka 3, Csiki Hanna 2, Masnecz Kamilla 2, Gyuró Roberta 11, Nagy Harkai Csenge 1, B. Garai Etelka 1, Pusztai Gerda 1, Ambach Zsófia 1, Uherkovich Mira -. Edző: Garai Dénes, Varga Andrea.

Garai Dénes: - Nagyon jó csapat ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk. Szép dolgokat láttam a pályán, minden energiánkat beleadtuk ebbe a teljesítménybe. A találkozó előtt kitűzött céljainkat maximálisan elértük. Gratulálunk és köszönjük a Sopronnak a mérkőzést!

Zágráb – Bajai NKK 58-34 (20-10; 22-9; 10-5; 6-10)

Végeredmény:

1. Soproni Darazsak Akadémia

2. Zagrab Selection Team

3. Pécsi VSK

4. Bajai NKK

 

U14B korosztály:

Pécsi VSK – Soproni Darazsak Akadémia 59-80 (14-26; 19-20; 16-17; 10-17)

Pécsi VSK B U14: Kovácsfi Barbara 6, Varga Napsugár 4, Glück Lili 2, Palásti Julianna 14, Bertók Viola - Csere: Szabó Anna 7, Mayer Dorina 4, Szantner Szonja 4, Rituper Sára 3, Orosz Olívia 3, Köntös Noémi 2, Szantner Zsófia 10, Madarász Dorka -. Edző: Rákosi Katalin, Hengán Hunor.

Rákosi Katalin: - Gratulálok a csapatomnak, mert szívüket-lelküket beletették ebbe a mérkőzésbe. Jó volt látni, hogy így is tudunk játszani, még akkor is, ha a végére kicsit elfogytunk. A jövőben azon leszünk, hogy koncentrációban és akaratban is még többet fejlődjünk, látjuk a lányokon az elszántságot a kemény munkához. Köszönjük a mérkőzéseket ellenfeleinknek!

Széchenyi KA – Kanizsa DKK 51-89 (18-21; 8-28; 11-23; 14-17)

Végeredmény:

1. Soproni Darazsak Akadémia

2. Kanizsa DKK

3. Pécsi VSK

4. Széchenyi KA

 

M.F.