Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Folytatódott a VI. PVSK-Varga Ferenc Emléktorna

Újabb négy mérkőzéssel folytatódott a VI. PVSK – Varga Ferenc Emléktorna. A második napon is egy győzelem és egy vereség lett a hazai csapatok mérlege.

Már délelőtt 9 órától pattogott a labda a Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában, ahol két korosztály négy-négy csapata méri össze erejét a PVSK által szervezett, az egyesület és a magyar kosárlabdasport ikonikus alakjára, Varga Ferencre megemlékező utánpótlás kosárlabdatornán. Ahol nem kizárólag a sporté a főszerep, hiszen a szervezők célja, hogy igazi élményt nyújtsanak a résztvevőknek.

- Azért szerveztük háromnaposra a tornát, hogy ne futószalagon kövessék egymást a mérkőzések, és legyen idejük a hozzánk látogató csapatoknak pihenniük, regenerálódniuk, és megismerni városunk szépségeit. Nagy örömünkre szolgál, hogy a pécsi állatkert kedvezményes belépőt kínált a torna résztvevőinek, akik közül többen éltek is ezzel a kedvezménnyel, így olyan szabadidős programot is tudunk kínálni vendégeinknek, ami a csapatépítésüket, illetve a csapatok közötti sportbarátságok kialakítását is szolgálja. Ezzel is tartoztunk Varga Ferenc emlékének, aki a szigorúság és a fegyelmezettség mellett a sportkapcsolatok elmélyítését is nagyon fontosnak tartotta pályafutása során – mondta el Tiszay László, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának női szakágvezetője.

A második nap eredményei:

U12 korosztály:

Zágráb Selection - Pécsi VSK Zebrák U12 74-37 (18-11; 24-7; 16-12; 16-7)

Pécsi VSK Zebrák U12: Csiki Hanna 5, Futó Beatrix 5, Pohl Rebeka 4, Masnecz Kamilla 2, Eisemann Hanna 2, Gyuró Roberta 2, Mayer Dorina 15, Németh Alíz 1, Uherkovich Mira 1, Csirke Petra -, Nagy Harkai Csenge -, B. Garai Etelka -, Pusztai Gerda -, Ambach Zsófia -. Edző: Garai Dénes, Varga Andrea.

Garai Dénes: - Ahhoz képest, hogy fizikum tekintetében mekkora előnyben volt ellenfelünk, egészen szoros mérkőzést játszottunk. Sokkal több kontaktust kell vállalnunk a befejezéseinknél, valamint magasabbra kell ugranunk ahhoz, hogy pontokban eredményesebbek legyünk a gyűrű alatt álldogáló védőkkel szemben. Aggodalomra nincs ok, sokat tudtunk tanulni, fejlődtünk a mérkőzés alatt.

Bajai NKK – Soproni Darazsak Akadémia 34-54 (9-9; 13-20; 5-16; 7-9)

 

U14B korosztály:

Pécsi VSK - Széchenyi KA 79-38 (19-10; 14-6; 25-10; 21-12)

Pécsi VSK B U14: Kovácsfi Barbara 8, Bertók Viola 6, Palásti Julianna 24, Varga Napsugár 11, Glück Lili - Csere: Madarász Dorka 4, Mayer Dorina 4, Szantner Zsófia 4, Pesti Eszter 2, Rituper Sára 2, Szabó Anna 14, Szantner Szonja -, Köntös Noémi -, Bogdán Anasztázia -, Orosz Olívia -. Edző: Rákosi Katalin, Hengán Hunor.

Rákosi Katalin: - Akaratban sokat fejlődtünk a tegnapi mérkőzéshez képest. Ez főképp a védekezésünkön látszódott, támadásban még sokszor akadozott a gépezet. Örülök annak, hogy a sok hibánk ellenére így is magabiztosan tudtunk győzni. Nagyon sokat kell dolgoznunk azon, hogy az alapokat helyére tegyük, ha jobb eredményt akarunk a jövőben elérni. Köszönöm a lányok mai munkáját, de holnap vár ránk egy Sopron, ami nem lesz könnyű falat. Bízom a lányok elszántságában!

Kanizsa DKK – Soproni Darazsak Akadémia 66-88 (12-25; 20-15; 20-22; 14-16)

 

A vasárnapi program:

  • 8.30 Soproni Darazsak Akadémia - Pécsi VSK (U12)
  • 10.30 Széchenyi KA – Kanizsa DKK (U14 B)
  • 12.30 Pécsi VSK – Soproni Darazsak Akadémia (U14 B)
  • 14.30 Zágráb – Bajai NKK (U12)

 

VI. PVSK – Varga Ferenc Emléktorna | Pécs, Gandhi Gimnázium Sportcsarnoka

M.F.