Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nagy csata volt és vendéggyőzelem

A legutóbbi harkányi siker után győzelmi reményeket dédelgető PVSK hazai meccsen fontos három pontot veszített a Szászvár ellen.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK - Szászvár SE 0-2 (0-1)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 11. forduló: Várkői Stadion, Labdarúgó pálya, 150 néző
Játékvezetők: Horváth (Gellai, Hevesi)

PVSK: Kácsor – Zombár (Bónyai), Varga, Kiss (Zólyomi), Kaufmann (Kovács) – Buzási, Jenei, Schvedics, Szeifert, - Ndjodo, Zámbó Vezetőedző: Reith Róbert.
A mérkőzés krónikája:
I.félidő:

A 40. másodpercben! Jenei lépett ki, és 18 m-es baloldali lövése a kapufát érintve ment kapu mellé. Két becsúszó PVSK-s játékos is elvétette a játékszert. Óriási helyzet volt! Sokak szerint itt ment el a meccs!
15. perc: Jenei egyedül lépett ki, de lövése a szászvári kapus kezében halt el. 
29. perc: A másik oldalon egy teljesen üres szászvári játékos a felső lécre lőtte a labdát. Ez is nagy helyzet volt!
32. perc: A PVSK 16-osán belül két játékos is üresen maradt. Makai előbb a kifutó kapusba, majd a visszapattanót a hálóba lőtte 0-1.
41. perc: Még egy vendégkapufa, és vége a félidőnek 0-1

II. félidő:
57. perc: Formás szászvári támadás után Kácsor védett.
59.perc. Egy szépen visszafejelt labdéát a teljesen egyedül maradt Makai 8 m-ről tisztán fejelhette a PVSK kapujába 0-2. A kérdés az, hol voltak a hazai védők?
A gól után elkeseredetten támadott a PVSK. Ebben a játékrészben többet is birtokolták a Vasutasok a labdát. Az erőfeszítésüknek meglett az eredménye, mert a 70. percben Horváth játékvezető 11-est ítélt a hazaiak javára. A labda mögé, a láthatóan formán kívül játszó Ndjodo állt, és a kapusba lötte a labdát! A hátralévő időben mindkét csapat próbálkozott, de gól már nem született.
Ha közhelyeket akarunk puffogtatni, azt mondhatjuk, a középpályán dőlt el a meccs! No, meg a sok pontatlan átadás, és az eladott labdák sem a PVSK sikerét segítették. A vendégek pontosak, gyorsabbak voltak, és jól használták ki az adódó helyzeteket.

Reith Róbert, vezetőedző, PVSK: - Nehéz bármit is mondani e meccs után! Mindent elmond az a tény, hogy az ellenfélnél a cserekapus végig játszotta a mérkőzést, és így is sikerült három pontot szereznie a Szászvárnak.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria