Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Juhász csapatai jól állnak

Juhász Olivér, NB I. B-s és U20-as csapatunk edzője nagyon elégedett a szezon eddigi részével, játékosai sok meglepetést okoztak, még neki is.

Juhász Olivér, NB I. B-s felnőtt csapatunk, és U20-as együttesünk edzője mostanában csupa-csupa pozitívummal találja szembe magát, amerre csak néz. Az előző két évben is bajnoki címet szerző U20-as gárdánk ugyanis eddig mind az öt bajnokiját megnyerte a szezonban, míg az NB I. B-s gárdánk a liga erősebbik, Piros csoportjában tartja jól magát, jelenleg a rájátszást érő nyolcadik helyen áll három győzelemmel és ugyanennyi vereséggel.

Ami a fiatalokat illeti, azért is nagy szó az eddigi hibátlan mérleg, mert bizony az élet nem könnyítette meg szakvezetőnk dolgát.

- Demeter Attila és Antóni Csanád, a tavalyi csapat két legponterősebb játékosa idén már nem játszik ebben a korosztályban, ráadásul a bajnoki rajt előtt az első számú irányítónk, Krnjajszki Borisz megsérült. Ehhez jött még az is, hogy a csere-egyes, Bíró Levente az első meccsen szintén kidőlt a sorból. Úgy is utaztunk a második körben Kecskemétre, hogy csak ki ne kapjunk nagyon. Ehhez képest végig vezetve nyertünk. Őszintén szólva még engem is meglepett, hogy a fiatalok milyen jól szálltak be. Bár igazság szerint a felkészülés alatt egy NB I. B-s edzőmeccsen pár perc játéklehetőséget már kaptak, és ott voltak biztató jelek, de az, hogy ezután egy éles meccsen, 25 percet kapva is ilyen jól teljesítettek, nagyon örömteli. 

Ráadásul Krnjajszki egy hét múlva már újra játékra jelentkezhet, így a jövőkép még biztatóbb lehet.

- Ez igaz, de közben Dragasevics Veljko is megsérült – árulta el Juhász. - Szerencsére az ő sérülése nem tűnik olyan komolynak, jövő héten talán már elkezdhet velünk edzeni.

Ami az U20-as mezőnyt illeti, Juhász Olivér szerint a Falco – amely eddig szintén hibátlan – és a Körmend nagyon erős, de a Szolnok és a Szeged is jónak tűnik, igaz utóbbi két csapatot már sikerült legyőzni. - A célunk az, hogy bejussunk a nyolcas döntőbe, ehhez az kell, hogy az alapszakaszt az első négyben zárjuk. Erre jó esélyünk van.

Az NB I. B. Piros csoportjában a PVSK-Kronosz Kiadó ugyan nem veretlen, és nem is a tabella elején van – most nyolcadik a csapat –, de ez is elismerésre méltó teljesítmény.

- Nagyon pozitívat csalódtam eddig – vallotta be  Juhász Olivér. - Ez kifejezetten jó szereplés, főleg úgy, hogy az első négy helyezettel már játszottunk, ráadásul egyszer sem kaptunk ki nagyon. Oroszlányban, a listavezetőtől például úgy kaptunk ki hat ponttal, hogy végig volt győzelmi esélyünk is, pedig azon a meccsen sérült meg Dragasevics, már a találkozó elején. Az a párpontos vereség egyébként eddig a bajnokság egyik legnagyobb meglepetése. 

A bajnoki esélyeket illetően szakvezetőnk azt mondta, hogy a szezon elején a bentmaradást fogalmazták meg célként. Úgy véli, a tizedik hely megszerzése az alapszakaszban teljesen reálisnak tűnik, de egy kis szerencsével akár a play offba is bekerülhetnek. Amikor viccesen arról kérdeztük Juhászt, mihez fog kezdeni, ha egyszer minden sérült és hiányzó a fedélzeten lesz, nem fog-e a bőség zavarával küszködni, ő is tréfás üzemmódra kapcsolt.

- Az egészen biztos, hogy jelenleg sokkal nehezebben tudom magamat elcserélni – nevetett a tréner. Amúgy a viccet félretéve, ha mindenki harcra kész lesz, az egyfelől persze nagyon jó dolog, ugyanakkor olyankor már előjöhet az is, hogy az esélyesség terhe sokszor nyomhatja majd a vállakat. Meglátjuk, hogyan alakul ez, de az biztos, hogy egyelőre semmi okom nincs a panaszra.

Következő hazai mérkőzésünk:

2017.11.13. hétfő, 17:00 | PVSK-Kronosz Kiadó - Nyíregyháza
Férfi kosárlabda NB I. B. alapszakasz, 8. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok