Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Előkészítős edzőinknek tartottunk képzést

Az előkészítő csoportokban dolgozó, felkészítő edzőink számára szerveztünk gyakorlati szemléltetéssel egybekötött továbbképzést.

A kosárlabda iránt érdeklődő gyerekek számára már az iskolakezdéstől kínálunk lehetőséget arra, hogy szervezett edzés keretein belül ismerkedjenek meg a sportág alapjaival. Partneriskoláinkban számukra felkészítő csoportokat hoztunk létre, ahol egy-egy tanítónő, testnevelő, vagy kezdő edző foglalkozik a legkisebbekkel.

- Rendszeresen szervezünk belső, illetve mindenki számára nyitott edző továbbképzéseket, ám ezeken jellemzően a már versenyrendszerben szereplő, 10 évesnél idősebb korosztályok képzésének egy-egy speciális részterületét boncolgatjuk. Most viszont kifejezetten a fiatalabb korosztályokkal foglalkozó edzőinknek szerveztük ezt az alkalmat, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a kisebbek képzését is minél jobban egységesítsük. Ilyen alkalmak nyújtanak lehetőséget arra, hogy megmutassuk, hogy a felkészítő évek végére melyek azok az alapismeretek és készségek, amelyekkel rendelkezniük kell a kosaras palántáknak ahhoz, hogy az akadémiai keretek között egységes szintről, a lehető leghatékonyabb módon indulhasson a képzés – mondta el Máté János, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának vezetője.

A Gandhi Gimnáziumban tartott, gyakorlati elemekkel, bemutató edzéssel színesített továbbképzésen Révészné Csaba Márta, a PTE Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium testnevelője mutatta be, hogyan zajlik egy edzés a legkisebbeknél, majd Meszler Balázs, a PVSK utánpótlásedzője vázolta fel azt, hogy a versenyző növendékeinknek milyen alapokkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy képzésük a lehető legeredményesebb legyen.

M.F.