Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két bronzérem az Egyesületi Váltó Országos Bajnokságon

Két bronzérmet szereztek a PVSK tájfutóiból álló csapatok a Kiskunmajsán megrendezett Egyesületi Váltó Országos Bajnokságon.

Az egyesületi váltóban az adott sportklub különböző korosztályos sportolói alkotnak egy csapatot: a legfiatalabb váltóban így egy 14, egy 16, egy 18 és egy 20 év alatti versenyző, valamint egy felnőtt sportoló szerepel. Az idősebbek között a csapat összéletkora a meghatározó, így nyer értelmet a Férfi F170, vagy a női N120 kategória, amelyekben kevesebb versenyző, akár három, vagy négy is alkothat egy váltót.

Az országos bajnokságon több korcsoportban indult PVSK-váltó, amelyek közül a Kovács Sebestyén, Szuromi Áron, Kovács Barnabás, Szuromi Mátyás, Baumholczer Máté összetételű férfi váltó és a dr. Kovács Bernadett, Turcsánné Cseh Erzsébet, Viniczainé Kovács Ildikó összetételű női szenior váltó ért el bronzérmet. Az esélyesebb női csapatot egy egyéni hiba miatt a mezőny végére rangsorolták, így a Gyurina Judit, Kovács Gréta, Pataki Virág Lara, Becze Rita, Pataki Réka Dalida összetételű PVSK-váltó által elért hetedik helyezés lett a legjobb pécsi eredmény a hölgyek mezőnyében.

A tájfutó országos versenyidény ezzel a versennyel fejeződött be, de a pécsi tájfutók még november közepén is rajthoz állnak a hazai rendezésű, horvát partnerrel közösen szervezett versenyen, amely egyben a pécsi tájfutók szezonzáró rendezvénye is lesz.

Az Egyesületi Váltó Országos Bajnokság eredményeit a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség adatbankjában olvashatják.

M.F.