Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A harkányi gyógyvíz jótékony hatása

A legutóbbi hazai vereség után győzelmi reményeket dédelgető PVSK begyűjtötte Harkányban a számára rendkívül fontos három bajnoki pontot. 

Labdarúgó mérkőzés: Gyógyfürdő Harkány – Pécsi VSK 0-2 (0-1)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 10. forduló: Labdarúgó pálya, Harkány, 100 néző.
Játékvezetők: Hernádi (Kanyar, Molnár).
Pécsi góllövő: Kaufmann, Ndjodo.
PVSK: Székely – Varga, Szeifert, Zámbó, Molnár - Kiss, Domonkos (Kovács), Zólyomi (Buzási) - Kaufmann (Zombár), Laki (Varga, Bónyai), Ndjodo. Vezetőedző: Reith Róbert..

A mérkőzés krónikája:

Első félidő:

5. perc: Kiss labdájával Kaufmann lépett ki a jobboldalon, de kisodródva leadott lövését a gólvonal elől tisztázták a védők.

6. perc: Egy rosszul középre adott labdára Zólyomi csapott le a harkányi térfél közepén, de túl hosszan tolta meg a labdát, így a harkányi kapus tisztázni tudott.

12. perc: Ndjodo szabadrúgása mente el keresztben a harkányi kapu előtt.

16. perc: 30 méterről végzett el szabadrúgást Ndjodo, lövését Selymes magabiztosan fogta.

22. perc: Domonkos 25 méterről, középről életerős lövést eresztett meg, de harkányi kapusnak nem okozott gondot magabiztosan megfogni a kapu közepébe tartó labdát.

27. perc: Domonkos szabadrúgása alig kerülte el a harkányi kaput.

30. perc: Domonkos a harkányi 16-os jobb oldali sarkáról végezhetett el szabadrúgását, a lövés a hazai kapu bal felső sarkát centikkel kerülte el.

36. perc: Zólyomi lépett ki a bal oldalon, beadását Laki egy átvétel után lőtte kapura, Selymes bravúrral tolta ki a bal alsó sarok elől a labdát, ami éppen Kaufmann elé került, és a pécsi támadó 8 méterről a harkányi kapu bal oldalába lőtt. 1-0

40. perc: Domonkos a baloldalról ívelt szabadrúgást a harkányi kapura, a lehulló labdát Selymes a mezőnybe ütötte vissza, Zámbó azonnal visszafejelte, de a harkányi kapus másodszor is védeni tudott.

Második félidő:

50. perc: Ndjodo 18 méterről lőtt szabadrúgását védte a harkányi hálóőr.

53. perc: Egy gyors harkányi kontratámadást Molnár a középpályán a harkányi támadó visszarántásával állított meg. A pécsi védő megkapta második sárga lapját, a PVSK tíz emberrel folytatta a játékot.

55. perc: Kovács lövését védte elvetődve Székely.

58. perc: Egy baloldali szabadrúgás szállt el a védők feje felett – Szeifertet eltakarították a harkányi támadók középen – a labda pedig Hegedűshöz került, aki sokáig várt a lövéssel, így Székely bravúrral tisztázni tudott.

59. perc: Kolompár 24 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a pécsi kapu jobb alsó sarkát.

70. perc: Varga vágta fel hátulról Zámbót, amiért megkapta második sárga lapját, így a hazai csapat is tíz emberre fogyatkozott. A szabadrúgást Domonkos ívelte középre, Ndjodo pedig 8 méterről fölé fejelt.

73. perc: Ndjodo ugratta ki a jobb oldalon Buzásit, aki befutott a hazaiak büntetőterületére, de óriási helyzetben nemcsak a harkányi kapus, hanem a kapu mellett is előtte a labdát.

79. perc: Ndjodo kapott hosszú kiugratást Kaufmanntól középen. Kicselezett két védőt, majd a kifutó Selymes bokája mellett a harkányi kapu közepébe lőtt. 2-0

Már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést a PVSK, amely elsősorban távoli lövésekkel és pontrúgásokkal veszélyeztetett, gólt azonban csak a játékrész végén sikerült szereznünk. A fordulást követően Molnár kiállítása felhozta az ellenfelet, de a 10 perces hazai fellángolást sikerült kapott gól nélkül átvészelni. A harkányi kiállítást követően újra a PVSK uralta a találkozót, amit Ndjodo gólja döntött el végérvényesen.

Reith Róbert vezetőedző, PVSK: - Jól kezdtük a mérkőzést, de utána kicsit visszaestünk. Korrekt játékvezetés mellett, úgy érzem megérdemelten nyertünk. Ma az állandó játékosokat helyettesítő fiatalok bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

 Kapcsolódó képgaléria