Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Iványi Dalma lett a női válogatott kapitányának segítője

Az MKOSZ adta hírül, hogy Székely Norbert, a női válogatott új szövetségi kapitánya megnevezte szakmai segítőit, köztük Iványi Dalmát, egyesületünk utánpótlásedzőjét.

Az MKOSZ tájékoztatása szerint a kapitányt az egykori világklasszis irányító, Iványi Dalma, valamint az U16-os válogatottat Eb-ezüstig vezető Kovács Andrea, illetve az U20-as lányokat Európa-bajnoki ötödik helyig vivő Cziczás László segíti. A nemzeti csapatnál nem változik a gyúró és az orvos személye sem, azaz Burdi Szabolcs és dr. Kovács Ignác főorvos továbbra is segíti szakértelmével a válogatottat.

- Meglepett a felkérés, és nagy örömmel fogadtam el, mert óriási elismerésnek érzem ezt nemcsak az én személyem, hanem a PVSK-nál folyó szakmai munka számára is. Ez egyben egy lehetőség is arra, hogy tanuljak és fejlődjek. A szövetségi kapitány csapatmunkát vázolt fel nekünk, amiben a válogatottat azzal is tudom segíteni, hogy képes vagyok a játékosok fejével gondolkodni, hiszen alig három éve hagytam csak abba az aktív játékot. Az első szakmai feladatom egyébként az ellenfelek minél alaposabb feltérképezése és játékuknak a legalaposabb videóelemzése lesz. Azt gondolom, hogy ennek a munkának a tapasztalatait tudom majd hasznosítani a PVSK-nál, a kiemelt bajnokságban szereplő kadett csapatomnál is. A válogatott mellett a kosárlabda nemzetközi trendjeit még jobban megfigyelhetem, így azokat a részképességeket tudom majd fejleszteni a csapatomnál, amelyek illeszkednek ezekhez a nemzetközi folyamatokhoz. A kadett együttest egyébként nem érinti a válogatott idei programja, mert akkor, amikor a nemzeti csapat játszik, nekünk nincs mérkőzésünk, az edzéseken pedig Meszler Balázs személyében kiváló kollégára bízhatom a lányok felkészítését - mondta el Iványi Dalma.

A magyar női kosárlabda válogatott Európa-bajnoki selejtezőkön szerepel, idén még két mérkőzés vár a lányokra. Elsőként november 11-én Litvániában lépnek pályára Krivacsevicsék, majd 15-én Miskolcon Albánia lesz az ellenfél. A magyarok csoportjában található még Oroszország együttese is, velük a következő turnisban, jövő év februárjában csap össze válogatottunk.

M.F.