Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szabó Tünde nyerte a Magyarország Maraton Bajnokságot

A Budapesten rendezett 32. Spar Budapest Maraton Fesztivállal együtt, annak részeként rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség mindkét nem számára Magyarország Maraton Bajnokságát.

A hölgyeknél a PVSK versenyzője, Szabó Tünde futott át elsőnek a célvonalon. A nem mindennapi sikerről Freier Balázst, a PVSK Atlétika Szakosztályának vezetőjét kérdeztem:

- Nagyon nagy siker ez! Jó ötlet volt a Szövetség részéről, hogy népes mezőnnyel együtt rendezte meg ezt a versenyt, ráadásul az időjárás is kedvezett. Tünde valamennyi hölgy nevezőt megelőzve ért célba, ezzel nemcsak az Országos Maraton Bajnokság, hanem a 32. Spar Budapest Maraton Fesztivál győztese is lett, amiért különdíjat is kapott. Tünde ideje 2 ó 42:47. A második helyezettnél 9 perccel jobb időt futott, aki nem más volt, mint a tavalyi Országos Maraton bajnok Simona Stoicu. A harmadik helyen az a debreceni Gulyás Vera végzett, aki három héttel ezelőtt legyőzte Tündét, a Félmaratoni Országos bajnokságon. Ez volt az idei esztendő utolsó nagy szabadtéri futóversenyversenye, igazi nagy PVSK-s siker jutott a versenyidény végére - fejezte be Freier Balázs.

Képek: Budapest Maraton Facebook-oldal

Nyilas László.