Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A két középső negyed eldöntötte

Jól kezdtük a Paks elleni meccset, de aztán a 2. és a 3. tíz percet nagyon elveszítettük – ennek pedig vereség lett a vége. Jövő szombaton az Alba Fehérvár érkezik.

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA 83-69 (16-21, 29-19, 26-15, 12-14)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 4. forduló. Paks, ASE Sportcsarnok
Vezette: Papp, Jakab, Gál. 

ASE: Hinds 17/6, Allen 16/3, Barnies 18/6, Eilingsfeld 19/3, Ogunyemi. Csere: Medve 5/3, Ruják 8/3, Szalai, Kalmár, Pajor. Vezetőedző: Teo Cizmic. PVSK: Durham 17/6, Supola 12/6, Antóni 3/3, Budimir 3, Sarlija 6. Csere: Djukics 8/3, Harazin 2, Simon 6/3, Demeter 6/6, Bíró 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
 
Sejthető volt, hogy kemény csata vár ránk Pakson: a Tolna megyei gárda jól kezdte az idényt, s edzője, Teo Cizmic szemlátomást a megfelelő szerkezetet is megtalálta. Ennek fényében nem meglepő, hogy az első negyedben mind kintről, mind bentről dobott pontot az ASE – tiszta szerencse, hogy a fenti mondatok ránk is igazak: mi is jól kezdtük az idényt, nálunk is megvan a megfelelő szerkezet, s mi is dobtunk kintről is, bentről is. Úgyhogy kiegyenlített volt az első tíz perc, az utolsó öt pontot mi dobtuk, ezzel tartottunk előrébb. A második negyedben már keserűbb volt a szánk íze: hat perc alatt dobtunk hat pontot, s kaptunk húszat. Komoly előnyre tett szert így a hazai gárda, persze a hajó még nem ment el, de nagyon kellett már ekkor a javulás – ami jött is, és főleg Durham harcosságának köszönhetően csak öt pontos hátránnyal mentünk szünetre.

Amely hátrányunk a harmadik negyed végére tizenhatra hízott: a hazai gárda felpörgött, mi lelassultunk, ennek pedig nem is lehetett más a vége, mint fokozatos ellépés tőlünk. Különösen az volt fájó, hogy senki sem kapta el a fonalat, egyedül Durham dobált, dobálgatott, a többiek inkább csak hajigáltak – beszédes, hogy az amerikai kosaras jutott egyedül tíz pont fölé harminc perc után. Az utolsó játékrész igazából már csak formalitás volt: mindkét gárda csak túl akart lenni rajta. Fordításra nem volt esélyünk, a hazaiak éppen csak annyit lazítottak, hogy azért semmiképpen se legyen veszélyben a győzelmük. Végül tizennégy ponttal gyűrtek le minket – négy forduló után két győzelemmel és két vereséggel állunk.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Paksnak, sajnos nem sok esélyt adtak nekünk a második félidőben. A vereségünk két tényezőre vezethető vissza. Az első Budimir kiválása volt a 3. percben, ő nálunk egy nagyon fontos láncszem. A második a hárompontosok pontatlansága, 23 kihagyott dobásunk volt és ennek nagy része tiszta helyzetből történt. Köszönjük szurkolóink támogatását, ismét sokan jöttek el.