Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ma ennyire volt képes a PVSK

Meglehetősen foghíjas csapattal lépett pályára a Vasút, hiszen a siklósi meccsen kiállított három játékosa nélkül játszott, és hiába vezetett a félidőben, elvesztette a találkozót.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK – Szederkényi SE 1-2 (1-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 9. forduló: Pécs, Várkői Ferenc stadion, 150 néző
Játékvezetők: Gellén (László, Varga).
Pécsi góllövő: Ndjodo 44. perc.
PVSK: Kácsor – Varga, Kiss, Domonkos (Bónyai), Kaufmann – Buzási, Jenei, Zólyomi (Varga), Molnár (Zombár) - Ndjodo, Zámbó. Vezetőedző: Reith Róbert.

A mérkőzés krónikája:

Első félidő:
A kellemes októberi napsütésben örömhír várta a PVSK híveket, Reth edzőt felmentették az általa el sem követett sportszerűtlenségi vádak alól, így leülhetett a kispadra.

Az első feljegyezhető esemény a 10. percben Ndjodo ollózása volt, amely egyáltalán nem volt veszélyes az ellenfél kapujára, viszont legalább szép mozdulat volt.
20. perc: Jenei 18 m-es ballábas lövése alig ment kapu mellé.
28. perc: Az első szederkényi helyzet, de a kitörő csatár balról az oldalhálót találta el.
29. perc: Molnár Patrik visszahúzásért sárga lapot kapott.
44. perc: Már mindenki elkönyvelte a gólnélküli döntetlent, amikor megszerezte a vezetést a PVSK. A 16-ostól mintegy 4 m-re szabadrúgást lőhettek a hazaiak. A beívelt labda egy pattanás után Ndjodo elé került, aki 8 m-ről a kapuba bólintotta. 1-0.

II. félidő:
48. perc: Szederkényi gólhelyzettel kezdődött a második játékrész.
A második félidőre egy lendületesebb, energikusabb vendégcsapat jött ki, a mieinknél pont az ellenkezőjét tapasztalhattuk.
Sokáig a mi térfelünkön játszottak a csapatok, a 66.percben egy percen belül három szögletet rúghatott a vendégcsapat. A fölény góllá érett:
71. perc: Jobb oldali beadás után a hazai védők egymásra vártak, és Grassy 8-m-ről belőtte a szederkényi egyenlítő gólt. 1-1.
74. perc: Megszületett a második vendéggól is! Egy jobb oldali beadás után egyedül maradt egy szederkényi játékos. Az általa leadott lövés Varga Márkól pattant a hálóba, 1-2.Öngól!

A PVSK mindent megpróbált az egyenlítésért, de ahogy lenni szokott, semmi nem jött össze. Pedig még a 90. percben is adódtak lehetőségek a vendégek kapuja előtt.
Nagyon tanulságos meccs volt! Igaz, hogy voltak hiányzók, ifisták is játszottak, de néhány játékosnál az akarattal is baj volt.

Reith Róbert, vezetőedző, PVSK: - Úgy gondolom az első félidőben eldönthettük volna a meccset. A második játékrészben, több okból is, érthetetlen volt számomra a csapat teljesítménye.
Véleményem szerint két hét alatt elintézték a csapatomat. Siklóson szederkényi illetőségű, ma harkányi játékvezető volt. Jövő vasárnap Harkányban lépünk pályára. Jenei begyűjtötte 5. sárga lapját, ő biztosan nem játszhat.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria