Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A bajnok Eger vendége volt a PVSK Mecsek Füszért

A PVSK vízilabda csapata a bajnok ZF Eger vendége volt az OB I. 13. fordulójában.

Az első negyed góltalansága után, nem esett össze csapatunk és hét gólt lőttünk a bajnoknak (Az Eger elmúlt heti mérkőzései: KSI - Eger 3-13 és Brescia (Olasz) - Eger 7-3). A mérkőzés előtt kitűzött célokat megvalósította a PVSK Mecsek Füszért (edzői nyilatkozat). Az eredményt úgy kell értékelnünk, hogy Bereczki Miklósnak két kapus és tíz mezőnyjátékos állt a rendelkezésére a mérkőzés előtt. Sajnos a Vasas ellen jó formában játszott ifi játékosaink közül többen - betegség és sérülés miatt - nem utazhattak a csapattal.

ZF-Eger - PVSK-Mecsek Füszért 16-7 (3-0, 6-3, 3-1, 4-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 13. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda
V.: Csanádi Zs., Csizmadia Cs.

ZF-EGER: CSOMA - Vapenszki 1, Csucskovics 2, Biros P., CSUK 3, HÁRAI 2, ERDÉLYI 3. Cs.: Csiszár - Angyal, Biros B. 1, Hosnyánszky, Lőrincz B., Szivós 2, Bedő 2. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

PVSK: Barát - Práczky, Horváth Zs., Francsics 1, De Blasio 1, Csacsovszky, MÜLLER 3. Cs.: Polovic 1, Cabrilo 1, Vörös T., Krizsán. Edző: Bereczki Miklós.

Gól -emberelőnyből: 6/2. ill. 4/0.

Az eredmény alakulása: 5-0, 5-2, 9-2, 9-3, 12-3, 12-4, 13-4, 13-6, 14-6, 16-6, 16-7.

Dabrowski Norbert: - Igazából annak örülök, hogy az az út, amin járunk, azt az jellemzi legjobban, hogy mikor megkérdeztem Csoma Kristóftól, hogy beteg a Mitrovics, meg tudja-e oldani, akkor az volt az első válasz, hogy meg. Ez jellemző az egész csapatra, meg van a játékunk és ezt meg tudjuk valósítani.

Bereczki Miklós: - Két célt tűztem ki, az egyik az volt, hogy fegyelmezetten és csupa szívvel játsszunk. Ez úgy gondolom, hogy megvolt, ami pedig az eredményt illeti, én azt vártam, hogy többet lőjjünk, mint a KSI meg a Brescia, illetve, hogy ne kapjunk ki tíz gólnál többel. Ezek is összejöttek.

Forrás és részletes beszámoló a mérkőzésről: www.egrivizilabda.hu

---
A 13. forduló további eredményei:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - A-HÍD OSC-Újbuda 11-7
Debreceni VSE - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 7-8
Tiszavirág Szeged Diapolo - KSI SE 14-8
Racionet Honvéd - FTC Waterpolo 10-10
VasasPlaket - Kaposvári VK 10-8
UVSE-Hunguest Hotels - Valdor Szentesi VK 6-10

Képek: www.egrivizilabda.hu