Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Teqball Kupa a PVSK-nál

Két Teqball-asztallal gazdagodott a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából egyesületünk. Az új sporteszközöket egy, a sportágat népszerűsítő kupával avatjuk fel.

A Teqball szabályai messziről nézve nem túl bonyolultak, nagyjából egy speciális asztalon játszott lábtenisz meccshez hasonlíthatók: az asztal két oldalán álló játékosoknak úgy kell átjuttatniuk legfeljebb három érintéssel a labdát az ellenfél térfelére, hogy az érintse az asztalt. Az ördög, persze, a részletekben rejlik. Az asztal speciális, hajlított kialakítása alaposan meg tudja bolondítani a játékot, és az sem mindegy például, hogy ki hányszor és hogyan ér a labdához: kettőnél többször ugyanis ugyanazzal a mozdulattal nem tartható a levegőben a játékszer, ami elsőre nem tűnik nagy feladatot rejtő szabálynak, de játék közben hamar ráébred az ember arra, hogy ez az előírás bizony komoly korlát.

- Tapasztalatból mondom, hogy szinte mindenki, akit eddig láttam kipróbálni a Teqball-t, hamar megszokta a szabályokat és gyorsan belefeledkezett a játékba. A játék, amellett, hogy nagyon addiktív, nagyon hasznos is, hiszen szinte észrevétlenül fejleszti a reakcióidőt, a döntésképességet és főleg a technikai tudást. Egy mérkőzésen akár több száz precíz labdaérintésre van szükség, így a játék ugrásszerűen javítja a labdaérzéket. Egyelőre mégis kevesen ismerik, ezen szeretnénk változtatni az I. PVSK-Teqball Kupával, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk – mondta el Dobos Tamás, a rendezvény szervezője.

Az I. PVSK Teqball Kupát október 21-én rendezzük meg az egyesület Verseny utcai Sporttelepén. Nevezni egyéniben és párosban lehet Dobos Tamásnál (Tel: +36 30 657 89 96; e-mail: dobos.tamas333@gmail.com), illetve Molnár Patriknál (Tel: +36 20 320 43 05; e-mail: molnarpatrik4@gmail.com) 2017. október 20. 16:00-ig.