Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vakvágányra tolták a Vasutat Siklóson

Küzdelmes meccs volt, kaotikus, és esetenként sportszerűtlen jelenetekkel tarkítva. A három kiállítás tanulságait mindenkinek le kell vonnia.

Labdarúgó mérkőzés: Thermal Spa Siklós FC – PVSK 2-1 (2-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 8. forduló: Siklós, labdarúgó pálya 150 néző.

Játékvezetők: Maml (Resch, Bizderi).

PVSK: Kácsor (Székely) – Szabó (Buzási), Varga, Vida, Domonkos – Kaufmann (Bónyai), Jenei (Kiss), Szeifert, Laki – Ndjodo, Zámbó. Vezetőedző: Reith Róbert.

A legutóbbi siklósi meccsünkön még bukdácsoltunk az építési törmelékek között, a pályán akkor viszont nem, mert 3-0-ra nyertünk, Reith edző bemutatkozó meccsén. Most már nem voltak törmelékek, a felújított stadionban rend mindenütt, a pályán viszont minden volt, csak hát rend, az nem nagyon.

A mérkőzés krónikája:

Első félidő:
Amikor a kellemes októberi napsütésben kezdődött találkozó első öt percében már a második sárgát osztotta ki a játékvezető, valaki megjegyezte, itt biztos lesz kiállítás. És milyen igaza lett! Tíz percig a PVSK birtokolta többet a labdát, a negyedóra végén már a Siklós nagyobb sebességre kapcsolva átvette az irányítást.

A 21.percben Szeifertet egy hazai szöglet után a siklósi játékos Schmidt kiállítást érően lekönyökölte, a játékvezető sípja néma maradt. 
A 24. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat.
Egy jobb oldali támadást vezetett a Siklós, Varga Márk a kitörő csatárt finoman visszahúzta. A játékvezető, némi habozás után, feltételezhetően asszisztensi segítséggel, befújta a 11-est. A büntetőt Árvai értékesítette. 1-0
Az esetnél, bár Varga Márk követte el a szabálytalanságot, mégis Kaufmann kapott.sárga lapot. Ez a gól annyiban tanulságos, hogy előzőleg 4 percig a PVSK térfelén zajlott a játék, és a siklósi fölényt három egymás utáni hazai szöglet is érzékeltette, és egy eladott labda előzte meg a büntetőt eredményező helyzetet.
29. perc: Az első kaput eltaláló PVSK-s lövést Ndjodo eresztette meg.
Egy perccel később Szeifert kemény belépője után sárga lapot kapott, mivel már neki volt egy ilyen színű kártyája, mehetett zuhanyozni. A dolog pikantériája, hogy az esetnél a siklósi játékos belerúgott Szeifertbe, de ő nem kapot piros lapot, pedig lehet, hogy járt volna neki!
Meglepetésre a kiállítás után a PVSK játszott jobban a következő időszakban, ezért némi hidegzuhanyként hatott a második hazai gól.
Kácsorban mély nyomokat hagyhatott az előző este lejátszott Svájc - Magyarország meccs, egészen pontosan Gulácsi kapus teljesítménye. Ugyanis a 11-es pont tájékán vezetgette a labdát, de hosszút szöktetett, és az ott ólálkodó Pásztor Donát, a hazaiak játékosa, tőle elvéve, az üres kapuba passzolt. Mindez a 38. percben történt. 2-0 Ez volt a félidő eredménye.

II. félidő:
A félidőben a PVSK kapust cserélt, Kácsor helyére Székely állt be.
53. perc: Teljesen váratlanul gólt szereztünk, illetve a hazaiak öngóljával szépítettünk.
Egy bal oldali szabadrúgás után Árvai, az előzőleg 11-esből gólt szerző hazai játékos, olyan szerencsétlenül csúsztatta meg fejjel a labdát, hogy az védhetetlenül hullott a hazai kapu jobb felső sarkába. 2-1
Az ezt követő percek inkább a szabálytalanságokról, mint a labdarúgásról szóltak.
A 62. percben Lakit is kiállította Maml játékvezető, második sárgával. Ennél az esetnél a hevesen reklamáló vezetőedzőnket, Reith Róbertet a lelátóra küldte a sípmester.
És még nem volt vége!

A 66. percben én, ahol ültem, onnét azt lehetett látni, hogy a labda a baloldalon egy siklósi játékosnál volt, a játékvezető megállította a játékot, mert a másik oldalon kakaskodás történt. Annyit lehetett látni, hogy Vida keze finoman találkozik az ellenfél arcával. A siklósi játékos azonnal látványosan összerogyott, Vidát pedig kiállította a bíró!
És még hátra volt 24 perc a rendes játékidőből, akkor még nem tudtuk, hogy 5 perc hosszabbítás is.
A találkozó hátralevő részében a Siklós kétségbeesetten támadott, teszem hozzá, hibát-hibára halmozva, hogy a 3-as emberelőnyt gólokban is realizálja. A PVSK pedig kétségbeesetten igyekezett elkerülni ugyanezt, dicséretesen küzdve a túlerővel szemben.
Nagyon tanulságos meccs volt! A legjobban egy hazai szurkoló fogalmazta meg a meccs összegzését, aki azt mondta: „Ha tíz emberrel marad a PVSK, megnyeri a mérkőzést”. Sajnos a sportban nincsen ha! Nehéz lesz a következő meccs, mert eltiltások várhatók!.

A mérkőzés elemzése után elképzelehető, hogy folytatása lesz ennek a kissé furcsa találkozónak.

Reith Róbert, vezetőedző, PVSK: - Úgy gondolom, fegyelmezetlenül, begőzölt állapotban nem lehet meccset nyerni. Ha tízen maradunk, és csak egyet állítanak ki tőlünk, állítom, nem távozunk pont nélkül Siklósról. Úgy tudom, és ezt érdekesnek találom, hogy a játékvezető szederkényi illetőségű, mi szombaton, hazai pályán éppen a Szederkényt fogadjuk. Egyébként le a kalappal azok előtt, akik a kiállítások után a pályán helyt álltak. Sajnos, fegyelmezetlenségemnek is lehet következménye.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria