Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Világkupa-döntőn jártak tájfutóink

Egyesületünk két tájékozódási futója, Szuromi Luca és Baumholczer Máté vett részt a svájci Grindelwaldban, Magyarországon szokatlan terepen megrendezett Világkupa-döntőn.

A háromnapos viadalon egyéniben normál távon és középtávon mérték össze erejüket a nemzetek legjobbjai, míg váltóban városi sprintversenyt rendeztek.

- A normál távval kezdődött a verseny, ami extrém nehéz volt: a rajt például 1960 méteres tengerszint feletti magasságban volt, ahol már érezhető volt, hogy kevesebb az oxigén, majd ezt követően a 12 kilométeres pályán 780 méternyi szintkülönbséget kellett legyőzni. De nemcsak fizikálisan volt kimerítő a verseny, hanem a pálya nehézsége miatt is, erre is mondok egy példát: az egyik pályaválasztásos feladatnál időben csaknem egy perccel volt rövidebb az az útvonal, amelyik amúgy 700 méterrel hosszabb volt. Nagy élmény volt ilyen, hazánkban nem megszokott terepen versenyezni, de az ismeretlen viszonyok az eredményemen is látszódtak, sajnos csak a középmezőnyben, a 69. helyen értem célba. A fizikai fáradtság aztán a következő két versenyre is rányomta a bélyegét, hiszen középtávon nem sikerült igazán ráhangolódnom az alpesi terepviszonyokra, és így a 77. helyen értem célba, míg a sprintváltóban a jó kezdés után végül a 13. helyen végeztünk – értékelte a versenyt Baumholczer Máté.

A Weiler Virággal és Liszka Krisztiánnal kiegészülő csapatban egy másik PVSK-tájfutó, Szuromi Luca is szerepelt.Ő a nők mezőnyében egyéniben normál távon a 73., középtávon pedig a 75. helyen ért célba.