Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Csúcstámadás – irány a TV Torony

Az, hogy kik találták ki ezt a nevet, az egy dolog, de magát az egész versenyt csúcstámadásnak nevezni akkor lenne igazán szellemes, ha nyilván lehetne tartani csúcsokat.

De nem lehet, mivel minden évben más útvonalon zajlik a verseny. Freier Balázzsal, a háromfős PVSK-s csapat vezetőjével egy rövid beszélgetést folytattam az eseményről:

- Érdekes, és tulajdonképpen hasznos verseny volt, egyéni és váltó számokban. Három versenyző indult a PVSK-ból. Szabó Tünde egyéniben a harmadik helyen végzett, Freierné Kovács Dóra pedig a negyedik lett. A Freierné Kovács Dóra, Hegyi Brigitta váltócsapatunk szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A váltó- és az egyéni verseny résztvevői is a Széchenyi térről indultak, a Mandulásnál fordult vissza a Széchenyi térre a mezőny. Itt megtörtént a váltás, az egyéniekkel együtt továbbfutottak a TV Torony felé. A távot kétszer tették meg a résztvevők. Az ország több pontjáról érkeztek futók, jó mezőny jött össze. Viszont a betonon történő futás nagyon igénybe veszi az ízületeket. A hétvégén nincs versenyünk, pihenünk a megerőltető hónapok után - mondta el Freier Balázs.

Nyilas László