Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Géra Nándor Masters judo Világbajnok!

Nem egy szokványos hétvége áll a PVSK Judo Szakosztálya mögött, versenyzőink három  helyszínen léptek tatamira. A legnagyobb siker Géra Nándor Vb első helye.

Kersics Antal a nem mindennapi, és tegyük hozzá rendkívül küzdelmes hétvégéről a következőket mondta:

Géra Nándor M8-as korcsoport +100 kg-os súlycsoportjában Olbiában, Szardínia szigetén lépett tatamira a Masters Világbajnokságon, és három nagy küzdelemben megnyert meccs után a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezen a napon ő szerezte meg a magyar Masters csapat első aranyérmét, és így neki szólt a Magyar Himnusz. 

Szintén a hétvégén 10 diák korosztályú versenyzőnk utazott Debrecenbe a Diák "B", "A" Országos Bajnokságra. Ez a nap is hozott sikereket. 
Kenderesi Péter csoportjában a legjobbnak bizonyult, így övé lett a Magyar bajnoki aranyérem. Szintén éremmel tért haza Nagy Bence, aki 2. helyezettként ezüstéremmel tért haza Debrecenből. A két érem mellé versenyzőink még 3 db V., és 1 db VII. helyezéssel is pontot szereztek.

I.helyezett:
Kenderesi Péter Diák A 66kg

II. helyezett: 
Nagy Bence Diák "B 35kg

V. helyezettek: 
Budai Márton Diák B 29 kg, Böngyik Péter Diák B 38 kg, Grassy Márk Diák A54 kg

VII. helyezett: 
Cservenka Máté 41 kg

Cegléd adott otthont az U23 férfi-női Országos bajnokságnak. Ifi és junior versenyzőink 2 db V. hellyel, és 1 db VII. helyezéssel tértek haza.

V. helyezettek: 
Misák Maja 48 kg, 
Virovecz Boglárka 70 kg

VII. helyezett: 
Kenyeres Anna 63 kg

Nyilas László