Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Grünwald Györgyre emlékeztünk

Egykori csapattársai, családtagjai és ismerősei emlékeztek egyesületünk nemrég elhunyt labdarúgójára, Grünwald Györgyre a PVSK-stadionban.

- Nem búcsúzunk, hanem emlékezünk, mert akire emlékezünk, az itt maradunk velünk, a szívünkben – ezekkel a szavakkal kezdte rövid megemlékezését Rónai István, a PVSK legutolsó élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki öt éven át volt Grünwald György edzője a klubnál. A rendíthetetlen és nagy munkabírású középpályásra több mint félszázan emlékeztek egykori sikereinek helyszínén, a PVSK Verseny utcai stadionjában. A család mellett az egykori csapattársak, munkatársak és szurkolók jöttek el a megemlékezésre, amelyen Tallósi István, az NB I-es csapat kapitánya is emlékezett az együttesben 6-os számmal szereplő védekező középpályásra. Az eseményen felelevenítették a nemrég elhunyt játékos élvonalban szerzett gólját, amit a bajnoki nyitányon, hazai pályán, több mint 14 ezer néző előtt fejelt a válogatottakkal teletűzdelt Budapesti Honvéd kapujába.  

A család legfiatalabb tagjai, köztük Grünwald György unokái és az egykori játékostársak– mi mással? – egy kis örömfocival folytatták a megemlékezést. Ennek hangulatát a legjobban a korábbi játszótárs, Szabó József közbevetése adja vissza, aki egy hosszabb futás után kifakadt: „kiváló itt a levegő, csak kár, hogy ilyen kevés van belőle…” A meccs fáradalmait aztán a fehér asztalnál pihenhették ki a résztvevők, akik egy közös ebéddel zárták a megemlékezést Grünwald Györgyre.