Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Cservenka Róbert Országos Ifjúsági Ökölvívó bajnok

Nagy sikert ért el Alvics Gyula tanítványa, a PVSK öklözője, Cservenka Róbert a Győrben rendezett Országos bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott.

A döntő után a Győrből autóval Pécsre tartó, és mondanom sem kell, hihetetlenül boldog vezetőedzőt az út felénél értem el telefonon, és elsőként azt kérdeztem, mit érez most, néhány órával a döntő után?

- Még most is a hatása alatt vagyok, és nagyon örülök. Ez a siker egy közös munka eredménye, amelyből két kiváló edzőkollégám, Borovics Zoli és Galambos Tibi is alaposan kivette a részét. Robi 75 kg-ban négy meccsen szerepelt az Ob-én, és mind a négy meccsét már az első menetben megnyerte, egyetlen mérkőzést sem kellett végigbunyóznia, az elődöntöben Madarász ellen kiütéssel nyert. A döntőben a KSI-ben öklöző Kiss Dánielt verte.

Ez a siker azért is fontos, mert október végén a törökországi Antalyá-ban rendezik az Ifjúsági Európa bajnokságot, ahová Róbert a mostani első helyével kvalifikálta magát. Én, mint az ifi válogatott vezetőedzője is, duplán örülök. Egyébként nincs megállás, mert a jövő héten Nagykanizsán lesz a Serdülő OB, és oda Samu Ferikével utazunk. Remélem hasonló sikerről számolhatok majd be - fejezte be beszámolóját az ifi OB-ről Alvics Gyula.

Nyilas László