Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A tervezett ütemben halad a munkacsarnok építése

A tervezettnek megfelelő ütemben halad a multifunkcionális kosárlabda munkacsarnokunk kivitelezése. Az építkezést megtekintette Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere is.

Alig több mint három hónappal az alapkő ünnepélyes elhelyezését követően már állnak a falai a multifunkcionális kosárlabda munkacsarnokunknak: jól kivehető a szabványméretű kosárlabdapályának helyet adó csarnok, és már látszanak a különböző kiszolgáló helyiségek is. A mintegy 2000 négyzetméteres, minden szempontból a kor színvonalán álló létesítmény a PVSK Sporttelepének északi oldalán, közvetlenül a Verseny utca mellett létesül. Az új sportlétesítmény több mint száz fős lelátóval, közösségi térrel, öltözőkkel, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségekkel is rendelkezik majd, és átadását követően jelentős mértékben javíthat a város sportlétesítményi helyzetén.

- Imponáló az épülő új munkacsarnok, amely mértéktartó, mégis elegáns, és kiváló a fekvése, hiszen két sűrűn lakott városrész, a Belváros és a Kertváros között található, így a városlakók többsége könnyen elérheti.  A PVSK-nál zajló létesítményi fejlesztéseket fontosnak ítélem, mivel az egyesület ezek révén korszerű és kellemes környezetet kínál a város utánpótlás-, szabadidő- és tömegsportjának. Akkor, amikor a fiatalok számára egyre több lehetőség kínálkozik a szabadidő eltöltésére, különösen fontos, hogy a sportolás is vonzó legyen, amit a sport-infrastruktúra fejlesztésével lehet elérni, ezért nagy jelentőségű a PVSK által felvállalt fejlesztés-sorozat – mondta el Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere, aki a helyszínen tekintette meg, hogy hol tart a multifunkcionális munkacsarnok kivitelezése.

Az építkezés első ütemét még idén befejezik, addigra tető kerül az épületre, és beépítik a nyílászárókat is. A kivitelezés második üteme ezt követően kezdődhet, és a tervek szerint jövő nyáron készül el a város új sportlétesítménye.