Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Címvédés új helyszínen

Megvédte bajnoki címét a PVSK tájfutó junior sprint váltója a hétvégén rendezett országos bajnokságon, Gyulán. Egyesületünk sportolói egyéniben is szereztek érmeket.

Két nap alatt két versenyen vett részt egyesületünk népes tájfutó küldöttsége Gyulán, ahol szombaton a rövidtávú egyéni országos bajnokságot, vasárnap pedig a sprint váltóbajnokságot rendezték meg. Egyéniben összesen öt érmet szereztek tájfutóink: Pataki Gábor, Viniczainé Kovács Ildikó és Turcsáné Cseh Erzsébet a szeniorok versenyében szerzett saját korosztályában aranyérmet, míg Baumholczer Máté a felnőtt férfiaknál második helyen, Szuromi Hanga pedig a junior lányoknál harmadik helyen ért célba. A vasárnapi váltóversenyen a Pataki Réka, Szuromi Áron, Kovács Barnabás, Szuromi Hanga összetételű junior váltó aranyérmet szerzett, ezzel megvédték tavalyi bajnoki címüket.

- Összességében elégedett vagyok a két versenyen nyújtott teljesítményünkkel. A váltó címvédése kiváló eredmény, ahogy Baumholczer Máté ezüstérmére is büszkék lehetünk. Nagyon gyors pályákat jelöltek ki, ahol a futás dominált, és minimális különbségek alakultak csak ki. A felnőtt váltóink így több esetben éppen csak leszorultak a dobogóról, míg Kovács Filoménának például egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy a dobogó helyett a döntő mezőnyének második felében végezzen. Várakozáson felüli a 14 év alatti váltónk eredménye: a Gyurina Judit, Rácz Mátyás, Kovács Sebestyén, Werner Boróka összetételű csapat úgy lett negyedik, hogy az első két futónak ez volt élete első igazán éles versenye. Külön érdekesség volt a helyszín, többünknek teljesen új élmény volt Gyulán futni, hiszen nem versenyeztünk itt korábban, és elmondhatom, hogy kiváló rendezésű versenyen vehettünk részt – értékelt Viniczai Ferenc, a PVSK Tájékozódási Futó Szakosztályának vezetőedzője.

A PVSK tájfutói most a normáltávú országos bajnokságra készülnek, amelyet szintén alföldi terepen, Kiskunhalason rendeznek meg október közepén.

Képek: tajfutas.maccabi.hu