Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Élmény volt a komlói futógála

Freier Balázs, a PVSK atlétika szakosztályának vezetője a hétvégén kihasználva, hogy tanítványai nem versenyeztek, egy futótalálkozón vett részt, Komlón.

A sok tanulságot hozó, régi nagyságokat is felvonultató eseményről Freier Balázst kérdeztem:

- Egy szép eseményen vehettem részt. Kispál Laci barátom meghívott a komlói futótalálkozóra. Minden évben megszervezi a régi futótársai, és ellenfelei találkozóját. Így együtt lehettem olyan futólegendákkal mint Szabó Miklós, Mecser Lajos, a Szekeres testvérek, Zemen Jani, Paróczai András, és több magyar bajnokkal és csúcstartóval. Mivel a legfiatalabb " csikó" én voltam ebben a társaságban, sok olyan versenyről és edzésről hallottam, amit a mai fiataloknak is hallaniuk kellett volna. Miért voltak eredményesebbek a régi nagyok? Magukat nem kímélve hatalmas munkát végeztek, elszántak voltak és olyan edzőtársaik és ellenfeleik voltak, akik mellett mindig a maximumra törekedtek. Az atlétika nagy áldozatokat kíván, és talán a mai sok elterelő hatás mellett még nehezebb vállani a kitartó és olykor nagyon fársztó munkát.

A meghívottak között még három PVSK-s futólegenda, dr.Kiss Endre, Honti Róbert, Pélley Iván is jelen volt. Úgy gondolom, nekik is, ahogy nekem, nagy élmény volt ez a találkozó, és az, hogy ott lehettem és volt versenyző társaimmal is találkozhattam akikre még ma is felnézek.

Egyébként a hétvégén 10 km-es Országúti futóverseny lesz, Szombathelyen, ahol Freierné Kovács Dóra is rajthoz áll - fejezte be tájékoztatóját Freier Balázs.

Nyilas László