Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kabalababa és VB résztvevő is volt a Misina Kupán

A Gandhi Gimnáziumban rendezett  Vasutas Misina Kupa judoversenyen 16 csapat közel 230 versenyzője vett részt. A díjakat a VB résztvevő Cirjenics Miklós adta át.

Az immár hagyományos, és a PVSK judósport legnagyobb éves eseményéről Kersics Antalt, az egyik rendezőt kérdeztem, akit csak vasárnap késő este értem el telefonon:

- Rengeteg utómunka is van az ilyen nagy rendezés utén, a szerek elpakolása, elszámolások, szállítási feladatok, egyebek, vasárnap későig még sok teendő volt. Szinte egész évben errre a megmérettetésre készülünk. Igyekszünk vendégeinknek és természetesen gyerekeinknek, szüleiknek maradandót nyújtani. Ezért nemcsak a színvonal, hanem a ma már elmaradhatatlan látványosság is hozzá kell hogy tartozzon az ilyen eseményekhez. A pécsi régiós forduló sajátossága, hogy a hivatalos megnyitó előtt mindig a fogyatékkal élő judokák mérhetik össze tudásukat. Szakács Laci tanítványai.ezúttal is nagy sikert arattak. A verseny díszvendége, és az érmek átadója Cirjenics Miklós olimpikon, a 2017 -es budapesti Világbajnokság résztvevője volt. A gyerekek pedig egy meglepetés vendégnek is örülhettek, ugyanis ellátogatott hozzánk Judoggy, a 2017 -es budapesti Világbajnokság kabalafigurája. Nemcsak a csapatok közti versenyt, valamint az egyéni küzdelmeket, de az ezt követő  Vasutas Csapatbajnokságot is a PVSK nyerte. A Vasutas Csapattalálkozó a Nagykanizsai Vasutas Judo Klub, valamint a PVSK között 9-9 fő részvételével zajlott, amelyet a PVSK 6-3 arányban nyert meg.
Úgy gondolom és egyben remélem is, hogy színvonalas verseny volt az idei Misina Kupa, de egyben a judó sport nagy ünnepe is -
fejezte értékelőjét Kersics Antal.

A Vasutas Misina Regionális Judoverseny eredményei:

1. helyezettek:
Kisföldi László, Karlóczy Ákos, Raffay András, Csökli Bence, Bálint Márton, Domján Péter Boldizsár, Dani Balázs, Fischer Alexa, Szenta Sára, Papp István, Nagy Bence, Kosztor-Nemes Marcell, Grassy Márk, Kenderesi Péter, Pál Alexa, Böngyik Anna, Nagy Máté, Ligeti Márk.
2. helyezettek:
Grassy Huba, Ungurán Réka, Szilasi-Molnár Zoé, Jakab Csongor, Ligeti Dániel, Csapó-Jakabos Keve, Pergel Tamás, Budavári Andor, Budai Márton, Palásti Ármin, Cservenka Máté, Kenderesi Péter.
3. helyezettek:
Gayer Fanni, Csapó-Jakabos Zétény, Harsányi Milán, Gömbös Zsombor, Winger Gergő, Fekete Marcell, Ducz Gordon, Ungurán Zsombor, Bodor Dániel, Csapó-Jakabos Minka, Antal Dorián, Fekete Hunor, Hoffmann Baján, Vajda István Vajk, Böngyik Péter, Schneider Bálint, Hajós Máté, Horváth Dávid, Grassy Márk, Udvari Zsolt.
Edzők: Kersics Antal, Szakács László, Kersics Dávid, Dr. Szabó Zsolt, Pálfay Balázs.

Nyilas László