Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Veretlenül jutott a legjobbak közé a leány kadett csapatunk

Mind a négy selejtező mérkőzését megnyerte U16-os leány kosárlabdacsapatunk, amely a selejtezőtorna megnyerésével biztosította helyét a kiemelt bajnokságban.

Három nap alatt négy mérkőzés várt a kadett leány kosarasainkra, akik a hazai környezetben megrendezett selejtezőtornán annak a reményében léptek pályára, hogy ha a csoport első helyén végeznek, akkor bejutnak a kiemelt bajnokságba, vagyis az ország legjobb 16 együttese közé. Iványi Dalma és Meszler Balázs tanítványai pénteken a Kiss Lenke Kosársuli iskolázták le nagy fölénnyel, szombaton pedig mindkét mérkőzésüket megnyerték: a Szolnoki Sportcentrum és a DVTK Akadémia B együttese ellen is meggyőző játékkal, magabiztosan győztek. A vasárnapi összecsapás pedig igazi örömkosárlabdát hozott, hiszen a Debreceni Kosárlabda Akadémia B együttesét újra nagy különbséggel győzték le.

- Gratulálok a csapatnak a tornagyőzelemhez, és hogy ezzel kvalifikáltuk magunkat a kiemelt kadett bajnokságba! A hétvégén mutatott játék alapján teljesen megérdemeltük, a lányok szívüket-lelküket beleadták minden mérkőzésen, és legtöbbször fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk igazi csapatként, és minden mérkőzésen voltak nagyon jó egyéni teljesítmények is. Örülök, hogy az alapozáskor megkezdett kemény munka meghozta a sikert. Itt szeretném megköszönni a kollégáimnak, Meszler Balázsnak, Gyuricza Kittinek és Debreceni Eszternek az elvégzett munkát, mert ahogy a lányok, az edzők is egy nagyon jó csapatot alkotnak. Nem állunk itt meg, még keményebben fogunk dolgozni, és szeretnénk jó mérkőzéseket játszani a legjobb csapatok ellen, és győzelmeket is kiharcolni a kiemelt bajnokságban – mondta el Iványi Dalma, a csapat vezetőedzője.

Eredmények (részletes tudósítás a szakosztály weboldalán olvasható):

Pécsi VSK U16 - Kiss Lenke KS 116-33 (32-16, 23-9, 34-4, 27-4)
Szolnoki Sportcentrum - Pécsi VSK U16 42-74 (13-14, 11-24, 9-17, 9-19)
DVTK Akadémia B - Pécsi VSK U16 43-61 (14-23, 10-6, 7-20, 12-12)
Pécsi VSK U16 - Debreceni KA B 95-25 (30-7, 12-8, 30-2, 23-8)

A csapat tagjai:

Horváth Boglárka, Hajgató Regina, Borbás Panni, Földing Anna, Rankasz Bora, Tóth Réka, Pálfi Vera, Mándity Mirna, Imhof Sára, Auth Réka, Kovács Adél, Szkladán Zsuzsanna, Kropp Paula, Benke Annamária, Jani Anna. Edző: Iványi Dalma, Meszler Balázs, Gyuricza Kitti.