Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A régiós bajnokságban folytatják a junior leány kosarasaink

Egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a junior leány kosárlabdacsapatunk a kiemelt bajnokság hétvégi selejtezőjét. A fiú kadetek negyedikek lettek.

Két utánpótlás kosárlabdacsapatunk is hazai pályán kísérelte meg a nemzeti kiemelt bajnokságba jutást a hétvégén: a leány junior együttesünk a Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában a Baja és a Szeged ellen, a fiú kadet együttesünk pedig a Széchenyi Gimnázium Sportcsarnokában a Szombathely, a Kiss Lenke Kosársuli és a MAFC „B” együttese ellen.

A lányok egy végig kiélezett, szoros mérkőzésen, hosszabbítás után legyőzték a szegedi csapatot, azonban a hat NB I/B-s játékossal felálló bajaiak ellen csak a tisztes helytállásra futotta a még formálódó csapat erejéből.

- Alapvetően elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nagyon sokat fejlődtünk az elmúlt hetekben, és amit gyakoroltunk az edzéseken, azt visszaadták a mérkőzéseken a lányok. A Baja fizikálisan és tapasztalatban is felülmúlt minket, megérdemelten kerültek a legjobbak közé. Mi a régiós bajnokságban folytatjuk, ami két okból is kedvező. Egyrészt itt nagyobb szünetekkel követik egymást a mérkőzések, így a köztük lévő időszakokban több lehetőségünk nyílik a gyakorlásra és a csapatépítésre, másrészt a régiós bajnokságban még idén kiharcolhatjuk a legjobb 16-ba jutást, ami továbbra is a célunk az idényben – mondta el Debreceni Eszter, az U18-as leány csapatunk vezetőedzője.

A fiú kadetek selejtezőjében igen erős ellenfelekkel kerültek szembe a pécsiek: mind a Szombathely, mind a Kiss Lenke Kosársuli alakulata utolsó éves kadetekből álló, kiváló szerkezetű együttes, így a többségében idén korosztályt váltó, fiatal pécsiek ellen mindkét együttes magabiztosan győzött. A vasárnapi összecsapáson a fáradt pécsieket felőrölte a MAFC, így a PVSK a negyedik helyen zárta a selejtezőtornát.

A fiúknál két hét múlva egy újabb selejtezőtorna következik, az ottani csoportok első két helyezettje jut majd be a kiemelt bajnokságba, míg a harmadik és negyedik helyezettek a régiós bajnokságban folytatják. A második kör csoportbeosztását a héten készítik el, ezt követően derül ki, hogy hol rendezik meg a tornát szeptember utolsó hétvégéjén.

A junior leány selejtezőn készült képeket Rónási Márton (ronasifoto.hu) készítette.Kapcsolódó képgaléria