Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Jó szerepeltek labdarúgóink a regionális Bozsik-tornán

Mind az U13-as, mind az U11-es együttesünk jól szerepelt a PVSK Sporttelepén megrendezett regionális Bozsik-tornán, vasárnap délelőtt.

Több mint száz ifjú labdarúgó lepte el a PVSK sporttelepét vasárnap délelőtt, amikor az idei szezon első regionális Bozsik-tornáját rendeztük meg két korosztály, az U13-as és az U11-es csapatok számára. Mindkét korosztályban hat-hat együttes mérte össze erejét: a házigazda PVSK mellett a regionális alközpontok csapatai, így a Szentlőrinc, a Barcs, a Kaposvölgye, a Nagyatád és a Dombóvár együttesei látogattak el a Verseny utcába.

A 6+1 fővel felálló U11-es csapatok 1×15 perces mérkőzéseket játszottak egymással, míg az U13-as csapatok 8+1-es felállásban 1×20 perces mérkőzéseket vívtak. Minden csapat játszott mindenkivel, így a kisebbek összesen 75 percet, a nagyobbak pedig 100 percet töltöttek a 60×40 méteres pályákon.

Ebben a korosztályban a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, minél több időt töltsenek játékkal, és megszeressék a labdarúgást. Hivatalos eredményt így nem is hirdettek a tornán – minden résztvevő apró jutalmat, csapatonként a legjobbak pedig kis oklevelet kaptak -, annyit azért érdemes feljegyezni, hogy a PVSK együttesei mind az U13-as, mind az U11-es korosztályban jól szerepeltek a színvonalas tornán.

- A srácok sikerének értékét növeli, hogy egy évvel idősebb játékosokból álló csapatok ellen zárták sikerrel a tornát, ahol összesen egy gólt kaptunk, és két döntetlen mellett háromszor is győzni tudtunk. Ennél is fontosabb azonban az, hogy az egész csapat kiválóan játszott, a gyerekek visszaadták azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. A legjobban Gáspár Marcell, Kubitsek Levente és a mezőny egyik legfiatalabb játékosa, egyúttal gólkirálya, Teszárik Márton játéka tetszett - foglalta össze tapasztalatait Ángyán Norbert, az U13-as csapat vezetőedzője.

- Egy teljesen új csapat első tornája volt a mai, ahol nagyon jól játszottak a fiúk, kifejezetten pozitív élmény volt ez a torna. Mi csak három hetet tudtunk készülni, ehhez képest négy győzelem mellett egy ki-ki meccsen a Dombóvártól elszenvedett, 1-0-ás vereség szerepel a mérlegünkön, így összességében elégedett vagyok a srácok teljesítményével. Látszik, hogy miben kell még fejlődnünk, a most feltárult hibák kijavításán fogunk dolgozni a következő hetekben - mondta el Pintér Tibor, az U11-es csapat vezetőedzője.

A regionális tornával egy időben helyi Bozsik-tornát is rendeztek Pécsett, a PEAC-pályán, ahol további két U11-es és egy U13-as csapatunk vett részt, egyszerre tehát két korosztályban öt együttest állítottunk ki a vasárnapi tornákra.

Felvételeink a regionális tornán készültek.Kapcsolódó képgaléria