Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egykori pécsiekkel a legjobb 16-ban a kosárválogatott

Egykor Pécsett szereplő játékosokkal és az edzői pályafutását a PVSK-nál kezdő szövetségi kapitánnyal jutott be a kontinens legjobb 16 együttese közé a férfi kosárlabda válogatott.

Tóth Norbert, Kovács Péter, Eilingsfeld János, Wittmann Krisztián és Ruják András – ők azok a válogatott kosárlabdázók, akik egykor a PVSK együttesében váltak stabil élvonalbeli játékosokká, és ők azok, akik – a válogatott többi játékosával, illetve az edzőként a PVSK-nál debütáló szövetségi kapitánnyal, Sztojan Ivkoviccsal együtt - kedden este a Románia felett aratott diadallal bebiztosították a magyar válogatott részvételét az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában. A nemzeti csapat kolozsvári mérkőzéseit a helyszínen tekinti meg Máté János, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának vezetője, akit a személyes élményeiről kérdeztünk.

- Óriási élmény a helyszínen szurkolni a csapatnak, kiváló a hangulat, és a szurkolók mindent beleadnak, ahogy a csapat is. Bár a válogatott szerkezete nem olyan, mint az európai élcsapatoké, de ezt a hiányosságot alázatos munkával, óriás akarással és átgondolt taktikával időszakosan ellensúlyozni tudjuk. Így sikerült Európára szóló diadalt aratni a csehek felett, és így tudtuk legyőzni a nagyon stabil, és egyénileg kiváló román együttest is. Nagy örömömre szolgál, hogy a válogatottban több olyan játékos is szerepel, aki egykor Pécsett is játszott, és a PVSK-ban lett belőlük felnőtt, élvonalbeli kosárlabdázó. A válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics is egyesületünkben kezdte edzői pályafutását, és most olyan válogatottat irányít, amely mögött a szakma egységes támogatása érezhető. Ez a közönség soraiban is tetten érhető, hiszen az ország szinte minden városából itt vannak a kosárlabda-szakemberek, így a szakmai kapcsolattartásra is kiválóan alkalmas ez a kontinensviadal – foglalta össze Máté János.

Fotók: Vágvölgyi Bálint, bb1.hu