Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Eszéken versenyeztek tájfutóink

9 egyéni és 2 váltó győzelmet arattak a PVSK tájékozódási futói a hétvégén Eszéken megrendezett nemzetközi versenyen, ahol a gyulai OB-ra is készültek a sportolóink.

A határmenti együttműködést célzó CBC-ORIENT projekt keretében ezúttal Eszéken rendeztek nemzetközi tájfutó versenyt. Ezen a házigazda horvát versenyzők mellett Pécsről, Kaposvárról és Szekszárdról érkező tájfutók indultak, a PVSK Tájfutó Szakosztálya pedig a szervezésből is kivette részét, ezzel is segítve a horvát partnereket. Egyesületünk sportolói összesen 37 dobogós helyezést szereztek a különböző kategóriákban, 9 egyéni indulónk, illetve két váltónk állhatott a dobogó legfelső fokára.

- Ez a felkészülési sprintverseny a gyulai sprint országos bajnokságra történő edzésprogramunkba illeszkedett, és jól szolgálta felkészülésünket a szeptember közepi országos versenyre. Pozitívum, hogy új környezetben, az eszéki Dráva-parton és a környező parkokban rendezték a viadalt, így a gyermekversenyzőink is megtapasztalhatták, hogy a tájfutásban mindig a változó terephez igazodva kell jó teljesítményt nyújtani. A következő versenyünk már a gyulai OB lesz, ahová népes, mintegy 50 fős küldöttséggel utazunk, és mindent megteszünk azért, hogy a tavalyi szép eredményeinkhez hasonlót érjünk el – mondta el Viniczai Ferenc, a PVSK tájékozódási futóinak vezetőedzője.

A részletes eredményeket itt olvashatják.