Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Új év, bevált régi tervek a ladarúgóknál

Megkezdte felkészülését a PVSK Megye I-ben szereplő labdarúgó csapata a március elsején kezdődő tavaszi szezonra. Túri Zsolt vezetőedzővel, egy kávé mellett, arról is beszélgettem, hogy folytatódik-e a fiatalok beépítése.

- Jöttek új játékosok a téli szünetben?
-- Eddig két új játékossal egyeztünk meg, Kása Péterrel, és Tóth Tamással. Mindkettő Ócsárdról érkezik.

- Az ifi csapatból kikre számítasz, hány főre, hiszen az őszi meccseken is sok fiatal szerepelt?
-- Öt fiatal játékos kezdi meg a felkészülést velünk, név szerint: Somogyi András, Dutweiler Ákos, Bódis Tamás, Milter Szabolcs, Derdák Roland.

- Változott-e a bajnoki célkitűzés a helyezést illetően?
-- Nem változott a célkitűzés. Amikor elindultunk a biztos bennmaradás volt a cél. Ez nem lehet gond, szerintem a csapat nyolc közé kerülése a reális az idén.

- Milyen edzőmeccsek szerepelnek a programban, erősebb vagy gyengébb ellenfelek szolgálják jobban a bajnoki felkészülést?
-- Többféle ellenféllel játszunk, zömében Megye I-es csapatokkal, a felkészülés végén sikerült lekötnünk egy horvát csapattal is edző mérkőzést. Az a cél, hogy nálunknál erősebb ellenfelekkel játszunk, mert így lehet szakmailag fejlődni.

- Az eredményesség mellett, lehet-e az általad preferált játékrendszer kialakításában előre lépni?
--  Eddig is azon dolgoztunk, hogy hétről hétre minél tudatosabban és magabiztosabban futballozzunk, ezt a felkészülés alatt, és tavasszal is szeretnénk folytatni, úgy, hogy mellette természetesen eredményesek is legyünk.

Nyilas László