Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hárman voltak az atlétika Szuper Liga Döntőn

Persze több résztvevő is volt a hétvégi butapesti atlétikai rendezvényen, de a PVSK-s atléták közül Kovács Ferenc, Kovács Dóra és Illés Dorián is ott lehetett.

A versenyzők az eddigi éves eredményeik alapján egy pontszámot kapnak, amely alapján, ha elérik a limitet, és bekerülnek a legjobb nyolc közé, részt vehetnek a Szuper Liga Döntőn. A hétvégi budapesti megmérettetésről Freier Balázs vezetőedzőt kérdeztem:

- Kovács Ferenc a számára előnytelen 8-as pályát kapta, amelyen így is jól teljesített, hiszen egy hónap pihenő után, csupán néhány hét volt a felkészülésre. A 400-m síkfutásban elért 49.49-es időeredménye az 5. helyre volt elég, és mindössze hét(!) tizeddel maradt el egyéni csúcsától. Ő most nagyon jó formában van, szépen fejlődik, és ha idén még találunk számára, akár a környező országok valamelyikében egy színvonalas versenyt, egyéni csúcsát is megdöntheti.
Kovács Dóri 5000 méteren indult, ideje: 19:09.56, ami a 8. helyre volt elég. Illés Dorián a serdülőknél diszkoszvetésben a 9. helyen végzett.
Szabó Tünde a hétvégen a félmaraton OB-én (21,1 km)  indul. Ezen a távon csapatot is szerettünk volna indítani, de mivel Hegyi Brigitta még soha nem indult ezen a távon, ezért a MASZ információs rendszere nem engedte nevezni -
fejezte be tájékoztatóját Freier Balázs.

Nyilas László