Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Együttműködési megállapodást kötöttünk a kecskeméti akadémiával

A két utánpótlás-nevelő egyesület a hatékonyabb és eredményesebb munka érdekében működik együtt a jövőben.

Az együttműködési megállapodást a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia részéről Ivkovicné Béres Tímea, az akadémia igazgatója, a Pécsi Vasutas Sportkör Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya részéréről pedig Iványi Dalma írta alá. A partnerségből a tervek szerint mindkét fél előnyt tud kovácsolni.

- Nagyon örülök annak, hogy olyan nagy hagyományokkal és nagy játékosállománnyal rendelkező egyesülettel bővíthettük szakosztályunk partneri hálózatát, mint a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia. Az alföldi utánpótlásképző bázis is hasonló filozófia mentén végzi tevékenységét, mint a PVSK, ugyanakkor mindkét egyesületnek megvannak a maga sajátosságai, amelyek megismerésével a partnerek tovább tudnak fejlődni és eredményesebbé válni. A földrajzi közelség okán valóban gyümölcsöző lehet a kapcsolat, akár az edzőink szakmai továbbképzésére, akár a csapataink versenyeztetésére gondolunk. Bízom abban, hogy az együttműködésnek köszönhetően mindkét egyesület csapatainak játéklehetősége bővül: akár a felkészülési tornákra való kölcsönös meghívás, akár a hivatalos versenyeken való kölcsönös szereplés révén – mondta el Iványi Dalma, a PVSK egykori válogatott kosárlabdázója és jelenlegi utánpótlás edzője.

Az együttműködés első közös eseménye az a torna volt, amelyet az új csarnok megnyitása alkalmából rendeztek a szervezők, és amelyre a kecskeméti akadémia szerb partnere, a Partizan Beograd mellett a PVSK csapatai is megtisztelő meghívást kaptak.

A képet a két kosárlabda legendáról bb1.hu készítette.