Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Mindkét ökölvívónk első lett Kaposvárott

A somogyi megyeszékhelyen rendezték a Süllős Gyula Ökölvívó Emlékversenyt, ahol mindkét PVSK-s öklöző, Samu Ferenc Péter és Cservenka Róbert is első helyen végzett.

A németországi VB-ről nemrég hazatért Alvics Gyulát, a PVSK Ökölvívó szakosztályának szakmai vezetőjét, nemcsak öklözőink kaposvári sikereiről, de a Világbajnokság tapasztalatairól is kérdeztem.

- Néhány szó a kaposvári versenyről. Süllős Gyula egy vállalkozó volt, aki nagyon szerette az ökölvívást, és hosszú éveken keresztül támogatta a kaposvári bunyósokat. Halálával nem szakadt meg ez a sorozat, mert fia folytatja tovább a megkezdett munkát. Az ő tiszteletére rendeztek meghívásos versenyt Kaposvárott, ahol 59 kg-ban Samu Ferenc Péter nyert, 75 kg-ban pedig Cservenka Róbert lett első. Az előbbi egy Vasas öklözőt, utóbbi egy nagykanizsai bunyóst győzött le. Úgy gondolom, hogy ez a két eredmény nagyon jó előjel a szeptember végén sorra kerülő serdülő (Nagykanizsa) és ifi (Győr) OB előtt.

Az ökölvívó VB-ről annyit, hogy egy magyarnak sem sikerült a nyolcba kerülni. Ennek ellenére sok tapasztalatot gyűjtöttem, amit itthon, a tréningeken hasznosítani tudok majd. Az látszik, hogy a világ amatőr ökölvívása nagyon erős. Elsősorban a kubaiak kiválóak, de az oroszok, és az üzbégek is nagyon felkészültek. Érdekesség, hogy a rendező németeknek mindössze egy érem jutott. Készülünk a nagy versenyekre, még az idén ifi EB is lesz Törökországban, ahová reményeink szerint Cservenka Robi is kijut majd - fejezte be mondandóját Alvics Gyula.

Nyilas László