Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pont egy pontrúgás döntött

Küzdelmes meccsen megérdemelt győzelmet aratott az NB III-ban szereplő Szentlőrinc tartalék csapata ellen a PVSK, a harmadik fordulóban, ezzel harmadik a tabellán.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK – Szentlőrinc SE II. 1-0 (0-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 3. forduló: Várkői Ferenc Stadion: 100 néző
Játékvezetők: Albert (Kaszás, Szabó) Pécsi góllövő: Schvedics, a 48. percben
PVSK: Kácsor  - Varga, Vida, Zámbó, Molnár– Kaufmann (Schvedics), Buzás (Zólyomi), Jenei (Joós), Domonkos – Szeifert, Ndjodo (Kiss).  Vezetőedző: Reith Róbert.

A mérkőzés krónikája:

Első félidő:
Rögtön a meccs elején támadólag lépett fel mindkét csapat, a kemény játékba be-be csúszott néhány szabálytalanság is.
5.  perc: Egy lőrinci szabadrúgás után a felső lécen csattant a labda.
7.  perc: Kaufmann (PVSK) rúgást kapott, megsérült a bokáján, nem tudta folytatni a játékot, helyére Schvedics állt be. (Reméljük nincs komolyabb baj!)
32. perc: A labdával egyedül kilépő Ndjodo a kivetődő kapusba lőtte a labdát.
40. perc: A lőrinciek csatára egyedül tört kapura, de a kifutó Kácsor hárította a lövést. Egy helyzet itt, egy ott, de gól nem esett az első félidőben.

Második félidő:

Azonnal a játékrész elején hazai helyzetet láthatott a mintegy száz néző, miután a 47.percben Jenei egyedül kiugrott, de a kapu fölé lőtt.

48. perc: Egy jobboldali szöglet után a felugró játékosok közül Schvedics ugrott a legmagasabbra, és pontos fejessel  megszerzte a vezető, és mint később kiderült a győztes gólt is. 1-0
Paprikás volt a hangulat, támadott a Szentlőrinc II, de vagy elügyetlenkedték a helyzeteiket, vagy a védelem lépett jól közbe. Kácsor sokszor bravúrosan védett. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-0.

Két ellentétes félidőt látott a mintegy száz néző. Az első félidőben a PVSK, a másodikban a Szentlőric II. játszott talán fölényben. A mérkőzés utolsó percei viharos jeleneteket hoztak, Albert játékvezető nem spórolt a sárga lapokkal sem, de a szakadó esőben megszólaló bírói sípszó, a PVSK játékosainál mindent görcsöt feloldott, ismét nyert a hazai meccseit idegenben játszó PVSK!

​Reith Róbert vezetőedző, PVSK: - Küzdelmes mérkőzésen mindkét oldalon adódtak lehetőségek, amelyek közül mi egyet ki is használtunk. Most sem bánkódom, hogy nem akcióból, hanem pontrúgás után szereztük meg a győztes gólt!

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria