Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-s résztvevők is vannak a judo VB-én

Sajnos, nem versenyzőként, arra még várni kell. Viszont a budapesti VB-én négyen is segítenek a magas színvonalú rendezvény lebonyolításában.

Kersics Antal vezetésével négy fiatal hölgyversenyző utazott Budapestre, hogy ott elsősorban logisztikai feladatok ellátásával segítsék a VB-t. Bár a magyar versenyzők az első napok után nem szerepeltek jól, a vezetőedzőt a benyomásairól kérdeztem:

- Azzal kezdeném, hogy nagy megtiszteltetés, hogy négy versenyzőnk itt lehet. Nagyon sok a látványosság, és örülök, hogy láthatom a sportág krémjét. Remélem, később jobban szerepelünk majd. Én változatlanul érmet remélek a magyaroktól, bár még csak egy 5. helyünk van. Az első napokban úgy láttam, agyonnyomta versenyzőinket a teher, a hatalmas közönség.
Szakmai programok is vannak, én ezeken is részt veszek. Ezek elsősorban utánpótlás korú versenyzőkkel foglakozó programok. Lényegében tiszteletjeggyel vagyok itt, és természetesen segítek, ha kell. Négy kislányunk, név szerint, Uszkay Csilla, Grassy Dóri, Misák Maja és Kubai Virág, viszont tevékenyen részt vesz a programokban. Ők kísérik a versenyzőket, szóróanyagot osztanak, infószolgálatot is ellátnak, és az autogramgyűjtésben is segítenek. Ez a VB a nemrég bevezetett szabályok főpróbája is lesz. Ennek a lényege, hogy a közönség számára egyszerűbbé, élvezhetőbbé tegyék a sportágat, és a tapasztalatokat hasznosítani lehet a következő olimpián –
fejezte be beszámolóját Kersics Antal.

Nyilas László