Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Senior atlétáink válogatott viadalon szerepeltek

A hétvégén a szlovéniai Ptujban rendezett hat ország senior válogatott viadalán a magyar csapatnak két PVSK-s atlétája is volt, Vadász Kitty és Varga Zsolt.

A magyar válogatott férfi-női összesített versenyében a harmadik helyen végeztünk 318,5 ponttal mindössze 9,5 ponttal lemaradva a nagyon erős cseh válogatott mögött. A pontversenyt az osztrákok nyerték 363,5 ponttal. Ami óriási teljesítmény, hogy a férfi pontversenyt a magyar csapat nyerte, 192 ponttal a 190 pontos Ausztria előtt.
A magyar hölgyek a harmadik helyen végeztek 126,5 ponttal. Az osztrákok a kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetik az első helyet, mindkét csapatuk sok pontot szerzett.
Női magasugrásban Vadász Kitty 160 cm-es eredménnyel, tizenkét versenyző közül második lett, ezért 11 pontot kapott.  Az első helyért 12 pont, a 12. helyért 1 pont járt, a közbeni a helyezésekért megfelelő pontokat kaptak a versenyzők. Ehhez jön még az úgynevezett korszorzó, amellyel az elért magasságot szorozzák be, majd a kapott számnak van további pontértéke. Ez Kitty esetében a következőket jelenti: 160x1.15437=184.7cm=1052pont. Amely egyben a legjobb magyar eredmény is lett. Az 1000 körüli pontérték nemzetközi mércével kiemelkedő eredménynek számít. Támogatók jelentkezését is várná Kitty, hiszen jövőre is lesznek nemzetközi versenyek, és a rendezvényeken való részvétel sokba kerül. A senior sportolókat is érdemes támogatni, hiszen ők is dicsőséget hoznak az egyesületeknek, városoknak. Varga Zsolt súlylökőnk 14,82-es eredménye 990 pontot ért. Ezzel a negyedik helyet szerezte meg a 12 versenyző közül.

Nyilas László