Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kosarasaink avatták az új kecskeméti csarnokot

Négy kosárlabdacsapatunk vett részt a Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia új kecskeméti sportcsarnokának átadási ünnepségét követő felkészülési tornán.

Az ország első fedett versenyuszodáját 1968-ban Kecskeméten adták át. Az uszoda 2011-ig működött, majd balesetveszélyes állapota miatt bezárták. A Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia 2014-ben kezdte meg az üres épület átalakítását multifunkcionális csarnokká, ami idén augusztusra készült el.

Az egykori medencében egy nemzetközi szabványoknak megfelelő kosárlabdapályát, míg a medencetérben két további, szabvány méretű kosárlabdapályát alakítottak ki, összesen 10 palánkkal. A legmodernebb sporttechnikai berendezésekkel felszerelt, több mint 2000 négyzetméteres multifunkcionális csarnokban egyszerre akár 150 gyermek sportolhat. A terem nemcsak a kosárlabdázóknak, hanem a cselgáncsozóknak, röplabdásoknak, vagy akár a vívóknak is otthont adhat, miközben a mindennapi testnevelés keretében az alföldi város iskolásainak tornaóráit is meg lehet tartani a csarnokban.

Az avatóünnepséget kedden tartották az Európa-bajnokságra induló magyar férfi kosárlabda válogatott aktív szereplésével, majd a hivatalos ceremóniát követően megrendezték az első utánpótlás felkészülési tornát is az új létesítményben. A hazai korosztályos csapatok mellett a kecskeméti akadémiával partneri viszonyban álló Partizán Belgrád, illetve a Pécsi Vasutas Sportkör csapatai léphettek először a parkettre. A PVSK-tól az U16-os és U12-es fiú, illetve az U14-es és U12-es lány csapatok indultak a tornán, amelyen az eredmény másodlagos volt, az új csarnok birtokba vétele mellett.