Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szeles időben, viharos győzelem

Váratlan, de megérdemelt győzelmet aratott a gyötrelmes csapatépítési folyamaton átesett PVSK labdarúgó csapata az előző szezonban még NB III-as Komló ellen, a nyitó fordulóban.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK – Komlói Bányász 1-0 (1-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 1. forduló; Várkői Ferenc Stadion; 100 néző
Játékvezetők: Kreskai (Hollósi, László).
Góllövő: Szabó B., a 13. percben
PVSK: Kácsor - Vida, Kaufmann, Szabó (Bónyai), Buzási (Kiss) – Molnár, Zámbó, Schwedics, Laki - Jenei, Ndjodo. Vezetőedző: Reith Róbert.

A mérkőzés krónikája:
Első félidő:
Rögtön a meccs elején támadólag lépett fel a PVSK csapata, amelynek meg is lett az eredménye:
13. perc: A labdával egyedül kilépő Ndjodo-t a 16-oson belül szabálytalanul akasztották, ezért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Szabó B. magabiztosan lötte a komlói kapuba, 1-0. Ezután is főleg a PVSK uralta a pályát, többet birtokolta a labdát, és több gólhelyzete is volt, de a félidő végéig már nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába.

Második félidő:
Főleg a játékrész második felében a PVSK kissé visszaállt, bár voltak veszélyes támadásai, de a Komló irányította a játékot. Több akciót vezettek a vendégek, az utolsó 10 percben pedig kifejezetten viharos időszakot élt át a PVSK. Veszélyes szabadrúgás, 11-es gyanús szituáció, gólvonalról kirúgott labda is volt a repertoárban. Paprikás volt a hangulat, de az eredmény már nem változott.
A végén még Jenei, és Ndjodo is helyzetbe került, de maradt az 1-0.

Két ellentétes félidőt látott a mintegy száz néző. Az első félidőben a PVSK, a másodikban a Komló játszott fölényben. A mérkőzés utolsó percei viharos jeleneteket hoztak a PVSK kapuja előtt, de vagy önfeláldozóan mentettek a védők, vagy a komlóiak ügyetlenkedték el a helyzeteiket.

Reith Róbert, vezetőedző, PVSK: - A bajnoki meccs hangulatát a játékosaim is megérezték. Az első félidő alapján, ha tizenegyessel is, de teljesen megérdemelten nyertük meg ezt a fontos találkozót.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria