Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szentendrei Áron Eb-második a válogatottal

A magyar U16-os leány kosárlabdaválogatott az ifjúsági olimpián és az EB-n is ezüstérmet szerzett. A csapat másodedzőjét, a pécsi Szentendrei Áront a bama.hu kérdezte.

A PVSK-VEOLIA férfi együttesénél Csirke Ferenc munkáját segíti, amikor pedig vége a bajnoki szezonnak, számára sosem az édes pihenés következik. Hosszú évek óta végigmelózza a nyarakat, a női utánpótlás-válogatottak felkészülését segíti. Nem másról, mint Szentendrei Áronról beszélünk. Ez a nyár ráadásul ezüsttel volt kikövezve, hiszen az U16-os nemzeti csapattal a győri ifjúsági olimpián és a Franciaországban megrendezett Eb-n is második lett. Amikor sikerült utolérnünk őt telefonon, rögtön meg is kérdeztük, hogyan telik a jól megérdemelt pihenés.

– Egyelőre azt sem tudom, hogy éppen hol vagyok – mondta tréfásan Szentendrei Áron. – Hétfőn értem haza, és be kell vallanom, borzalmasan elfáradtam. Az elmúlt ötven napot végigdolgoztuk a válogatottal. Mondjuk szerencsére meg is lett az eredménye.

Nem volt könnyű dolga a nemzeti csapatnak, hiszen a győri EYOF és a kontinenstorna között mindössze két napja volt az együttesnek.

– Ez volt az egyik legnagyobb kihívás – árulta el a pécsi szakember. – Úgy felépíteni a programot, hogy a hazai ifjúsági olimpián azért mégiscsak szerepeljünk jól, de ne égjünk ki az Eb-re. Nos, ebből az lett, hogy a húsz nap alatt lejátszott 12 mérkőzés hatására nemhogy szétestünk, hanem meccsről meccsre egyre jobban összekovácsolódtunk. Itt kell megjegyeznem, hogy ezzel a korosztállyal magyar válogatott legutóbb 1976-ban játszott Eb-döntőt, több mint negyven éve. Én speciel akkor születtem. Szóval nagyon nagy dolog ez. Az elődöntőben azokat az oroszokat vertük meg, akiket már hosszú évek óta nem tudtunk. Nagyon jól, stabil, fegyelmezett volt a védekezésünk, elől pedig mindig akadt valaki, aki kiemelkedőt tudott nyújtani. Szinte minden meccsünkön más volt a legjobb dobónk, nehéz volt belőlünk felkészülni, az biztos. Az Eb-döntőben a házigazda franciáktól kaptunk ki pár ponttal. Az volt az első meccs, amikor már kicsit érződött, hogy fáradnak a lányok.

Szentendrei a pécsi Wentzel Nóráról nagyon jó véleménnyel van. Azt mondta róla, hogy a válogatott egyik legjobb védője volt az elmúlt hetekben, de támadásban is megmutatta, hogy nagyon veszélyes.

– Szép jövő előtt áll. Azt gondolom, nem kell már olyan sokat várni arra, hogy klubszinten a felnőtt csapat kapuját döngesse – mondta az edző.

Ami pedig a pihenést illeti?

– Csirke Ferenctől most kaptam néhány nap szabadságot, a PVSK munkájába majd a jövő hét második felében kapcsolódom be. De nem kell félteni Ferit, szerintem megoldja addig a munkát nélkülem is – mosolygott Szentendrei.

Szerző: Szakács Miklós, forrás: bama.hu