Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Díjazott PVSK-ás kosárlabdázók

A Baranya Megyei Kosárlabdázók Szövetsége az idén is megrendezte év végi szavazását a megye legjobb játékosaira, edzőire és játékvezetőire. Összesen 1148 szavazat érkezett. A szavazatok nagy részét a különböző kategóriákban a PVSK sportolói kapták. A díjazottak névsorát itt olvashatják.

A legjobb női profi játékos: Iványi Dalma edző - PVSK
A legjobb felnőtt profi játékos: Veljko Budimir - PVSK-Pannonpower
U13-as leány játékos: Asztalos Fruzsina - PVSK
U19-es  leány játékos: Nagy Dorottya - PVSK
U21-es fiú játékos: Bíró Olivér - PVSK-Pannonpower
Az év női utánpótlás edzője: Meszler Balázs - PVSK
Az év profi edzője: Csirke Ferenc - PVSK-Pannonpower

Baranya Megye Iskolai sportjának Népszerűsítéséért: Dr. Révészné Csaba Márta - PVSK

---
Az alábbiakban Dr. Révészné Csaba Márta testnevelő, PVSK kosárlabda utánpótlás edző tevékenységével ismerkedhetnek meg:

Nagykanizsán született 1951.09.27-én A biológia- testnevelés általános iskolai tanári szakát a Pécsi Tanárképző Főiskolán végezte, később a PTE BTK pedagógia szakán egyetemi diplomát szerzett. Középfokú edzői képesítéssel rendelkezik. Tizenhat évvel ezelőtt Varga Ferenc mesteredző kereste meg és hívta a PVSK-hoz, és miután éppen akkor fejezte be az edző munkát a PEAC-nál, örömmel elfogadta az ajánlatot. Az előkészítős csoportot vette át, akikkel Feri bácsi már elkezdte az edzéseket. Két évig foglalkozott a csoporttal, majd továbbadta őket, megtanítva a gyerekeknek a kosárlabda sportág alapjait. Évente új csoportot vett fel, volt olyan, hogy egy időben két csapatot edzett, versenyeztetett, kb. 2003-ig. Azóta előkészítős csoportokat vezet. Jelenleg nyugdíjas, és önkéntes testnevelő tanár a régi iskolájában, a PTE Deák Gyakorló Gimn. és Ált. Iskolában, de továbbra is a kosárlabda sportágért dolgozik, két előkészítő csoport edzője, de régebben dolgozott a mini korosztálynál a 9-11-éveseknél (ma a kenguru nevet viseli ez a korcsoport,) de volt gyermek korosztály (9-12 év) edzője is.

Kiugró eredmény az egyesületi munkában nincs, legjobb, a gyermek korosztályban országos 10 hely. A diákolimpiákon viszont, a PVSK-s lányokból álló csapatok az 1990-es évek második felétől egy-vagy két korcsoportban is, évenként az országos 8-as döntőben szerepeltek, és dobogós helyeken végeztek.

A ma felnőttként sikeres játékosok közül a keze alatt lett kiváló kosaras Csutorás Fanni (jelenleg külföldön játszik), de egy időben nála volt Sarok Nikoletta (PINKK), Szücs Réka és Raus Vivien (PEAC) is.

Szeretne a jövőben is részt venni a szakosztály munkájában, minél több 6-8 éves kislányt megnyerni a sportágnak, és megtanítani nekik a sportág alapjait.

Nyilas László