Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Együttműködés a komlói kosarasokkal

Újabb együttműködési megállapodást kötött egyesületünk kosárlabda utánpótlása. Ezúttal a Komló-Sport Kft.-vel fűztük szorosabbra az évtizedek óta fennálló kapcsolatot.

Több évtizedre nyúlik vissza a PVSK és a Komlói Bányász kosárlabdázói közötti kiváló kapcsolat, amely a két sportegyesület földrajzi közelsége mellett a hasonló utánpótlás-nevelési filozófia alapozott meg. A tradicionális együttműködést nemrég formálisan is megerősítették és szorosabbra fűzték a két klub vezetői.

- A PVSK kosárlabda utánpótlásának akadémiai regisztrációját segítheti az újabb együttműködési megállapodás, amely immár az ötödik hasonló kooperáció. Ennek keretében a komlói csapat edzői részt vehetnek egyesületünk belső edzőképzésein, és megkaphatják a szakmai anyagainkat, de edzőmérkőzésekkel, tornákkal, vagy például a legkisebbek számára szervezett Párduc-Panda Kupán való részvétel lehetőségével is segítjük partnerünk munkáját. Cserében a tehetséges játékosok Komló után Pécsett, a PVSK-nál folytathatják pályafutásukat, ahogy az a három, junior korú kosaras (Földesi Lili, Sebestyén Réka, Szabó Nikolett), akik a következő szezontól már a PVSK csapatát erősítik – mondta el Tiszay László, a PVSK Női Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának vezetője.

- Nagyon örülünk, hogy szakosztályunkat a neves és nagy hagyományokkal rendelkező PVSK részéről megkeresték az együttműködés lehetőségével. Úgy gondoljuk, hogy ez a kooperáció mindkettőnk szakmai fejlődését segíti és növeli lehetőségeinket. A három említett korosztályos játékossal kapcsolatban büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a PVSK együttesében szerepelhetnek, ez a munkánkat minősíti. Sok sikert kívánok nekik a jövőben és örülünk, hogy értük is szoríthatunk – mondta el Czukor János, a komlói egyesület vezetőedzője.