Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Európa bajnokságon szólt a himnusz Kittynek

Felnőtt atlétáink a londoni VB-én jeleskednek, a PVSK senior versenyzője, Vadász Kitty a dániai Aarhusban aranyérmet szerzett magasugrásban a Masters Eb-én.

Még most is elérzékenyült, amikor felhívtam telefonon. Nem kell kérdezni, mert csak úgy ömlenek belőle a gyorsan mondatokká formálódó szavak:

- Nagyon boldog vagyok, mert hatalmas élmény volt a verseny! Ez volt a 20. Masters Európa bajnokság, amelyen 44 ország több mint 3500 versenyzője vett részt a dániai Aarhus-ban, július 27 és augusztus 06 között. Jó volt a rendezés, gyönyörű a környezet, az idő kicsit hűvös, szeles, néha esős, 15 fok körüli hőmérséklet is előfordult. A mi versenyszámunk a magasugrás az utolsó napon került sorra. Hatan indultunk, két német, egy horvát, egy holland atléta, és rajtam kívül még egy magyar résztvevő. Nagyon izgalmas verseny volt, hiszen a 158 cm-es magasságot négyen ugrottuk át, (német, horvát, holland, én). A következő magasság a 161 cm volt. Addig elsőre teljesítettem minden magasságot, így történt ezúttal is. Mivel egyedül én ugrottam át ezt a magasságot, tudtam, hogy első vagyok! Három centinként emeltek, természetesen megpróbálkoztam a 164 cm-rel is, ami egyéni csúcs lett volna, de ezúttal nem sikerült. Nem szégyellem, az eredményhirdetéskor elsírtam magam, csodálatos érzés volt a dobogó legfelső fokán állni, miközben a tiszteletemre játszották el a magyar himnuszt.

Nyilas László