Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tájfutók százai a Mecsekben

32 ország több mint 1300 tájfutója vesz részt a Hungária Kupán a Mecsekben. Egyesületünk fiatal versenyzői technikás terepen bizonyíthatják felkészültségüket.

5 nap alatt 51 kategóriában mérik össze a tudásukat a Hungária Kupa résztvevői kedd és szombat között a Mecsekben kialakított pályákon. A versenyközpont Orfűn lesz, az egyes versenyeket pedig Orfű és Abaliget térségében bonyolítják majd le. 32 országból több mint 1300 versenyző vesz részt az egyik legjelentősebb hazai tájfutó kupán.

- A Mecsek rendkívül népszerű a tájékozódási futók számára, hiszen technikás terepnek számít, ahol a sok egyforma víznyelő miatt folyamatos koncentrációval lehet csak jó eredményt elérni. Különböző nehézségű pályákat állított össze a csaknem 90 fős rendezői csapat, így izgalmas és színvonalas versenyekre van kilátás. A PVSK tájfutói közül csak a 14-16 év alatti fiatalok állnak rajthoz, az idősebb versenyzőknek ezúttal nem a pályán, hanem a verseny lebonyolításában kell megállniuk a helyüket– mondta el Lipp József, a versenybizottság elnökhelyettese, egyben a PVSK Tájfutó Szakosztályának vezetője.

A kupa csütörtöki eredményhirdetését horvát kulturális programmal színesítik, a “Tájfutásért-Pécs” Alapítvány és az ORIJENTACIJSKI KLUB SOVAhatármenti együttműködésben megvalósuló és a tájfutás népszerűsítését célzó projektjének részeként a pélmonostori horvát hagyományőrző együttes műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a versenyzők zömének szállást adó orfűi kempingben.

A részletes eredményeket a verseny honlapján követhetik figyelemmel.