Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Cservenka Róbert a Golden Globe-ra készül

A nyári időszakban sem pihennek az ökölvívók. a PVSK öklözője Cservenka Róbert (69 kg.) például az ifi válogatottal, a szabadkai Golden Globe-ra készül.

Alvics Gyulától,az ifi válogatott vezetőedzőjétől, aki a PVSK szakmai vezetője is, azt is megkérdeztem, mi a napirend Tatán, és milyen esélyei vannak Robinak, valamint arról is érdeklődtem, mi volt az elmúlt félév legnagyobb PVSK-át érintő ökölvívó sikere.

- Tatán készülünk az ifi a válogatottal, augusztus 9-12-ig tartó Golden Globe versenyre, amely a szerbiai Szabadkán lesz. Tizennégyen megyünk, lesz olyan súlycsoport, ahol két versenyzőnk is indul, Robi 69 kg-ban szerepel majd. Tizennégy országból jönnek, fiúk és lányok is, közte horvát, szerb, orosz, kazah, olasz öklözők, nagyon színvonalas összecsapások várhatóak.
Ez a verseny egyfajta szűrű az októberi ifjúsági Eb-re, Cservenka Robinak is lehetősége lesz arra, hogy kvalifikálja magát.
Általában napi három edzés van, közte ebéd és pihenő. Reggel 7-kor futásokkal kezdünk, van itt két tó, ezeket kerüljük, ez egyik hét, a másik két kilométer. Rövid és hosszú távú iramfutások is vannak, például 3X800 m, majd 400 m-ek jönnek, közben reakció időket is mérünk, egyperces pihenőkkel. Természetesen folyamatosan egyéb mérések is vannak.
Délután kesztyűzés van egymás között, de a minap Harcsa Zoli és Mohácsi Ricsi is vendégeink voltak, akik segítettek nekünk, hiszen ők már ott vannak a németországi Vb-én.
Erőnléti edzéseknél inkább saját testsúlyt használunk, has-és hátizom fejlesztő gyakorlatokkal, fekvőtámaszokkal, a különböző állomásokon más-más gyakorlatot kell elvégezni.
Közben Pécsett is zajlik a munka Borovics Zoli és Galambos Tibi irányítja a foglalkozásokat. Az elmúlt héten vendégeink voltak a mohácsi és komlói öklözők, velük kesztyűztünk, ami azért jó mert megtöri a monotóniát, nemcsak egymással kell küzdeni a bunyósainknak.
Az elmúlt félév legnagyobb sikeréknek Samu Ferenc Péter a Serdülő Európa bajnokságon elért 5. helyét tartom- folytatta Alvics Gyula - és az is nagy siker, hogy visszatérhettünk a régi csarnokunkba, a Verseny utcába.
Sajnos a sellyei Ormánság Kupa a nagy meleg miatt elmaradt, de lesz még idén verseny, ahol részt veszünk. Jönnek a Magyar bajnokságok, augusztusban felnőtt Vb, és októberben ifi Vb is lesz.
Én a felnőtt válogatottnak is segítek, akik a németországi Vb-re készülnek. Van feladatom bőven- fejezte be a vezetőedző

Nyilas László

---
Kép: Alvics Gyula és Cservenka Róbert