Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tervszerű munka és kikapcsolódás

Kersics Antal vezetésével, az előző évekhez hasonlóan, Orfün edzőtáboroznak a PVSK judósai. A fegyelmezetten elvégzett edzésmunka mellett, jut idő kikapcsolódásra is. .

Egy vihar utáni napon látogattam meg a tábor lakóit, akik, talán a kemény munka részeként, éppen negyedszer rakták rendbe a zivatar által megtépázott táborukat. Az orfűi Kistó étterem melletti kis tó pedig minden nap felüdülést nyújt ebben a nyári forróságban.

-Egy hét alatt négyszer ért bennünket hatalmas vihar - kezdi mondandóját Kersics Antal - de a gyerekek hősiesen helyt álltak. Napi terv szerint folyik a munka, ez a második turnus, futások, a judo állva elvégezhető elemeinek gyakorlása, és erőnléti edzés szerepel a programban. Ez utóbbi napi tókerülő futásokból, és egy berendezett „edzőteremben” elvégzett gyakorlatokból áll. Ez utóbbi a természetben alakítottuk ki. Nagyon szigorú napirend van, amelyben a tábori hangulatot, és a közös munka fegyelmezettségét próbáljuk szinkronba hozni. Méréseket is végzek, a napi teljesítményeket feljegyzem, hogy össze tudjam hasonlítani az előzőekkel. Természetesen játék és fürdés is szerepel a programban. Készülünk a nagy feladatokra, így a Misina Kupára, amely az év egyik legfontosabb versenye lesz.

Még egy kis séta a tóparton, egy csésze kávé, és némi irigységgel, no meg az általam is megtapasztalt régi úttörőtáborok iránti nosztalgia érzésével, veszek búcsút Toncsiéktól.

Nyilas László