Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Régi-új centert és amerikai irányítót igazoltunk

PVSK-Pannonpower: A korábban már csapatunkban szereplő Marino Sarliját egy évre szerződtette klubunk, az amerikai irányító, Jabril Durham augusztus végén próbajátékra érkezik.

A nyári szünetet sem tölti tétlenül csapatunk vezetése. Ugyan a felkészülést még el sem kezdte együttesünk, nagyon úgy tűnik, hogy máris készen van az októberben rajtoló bajnokságra a játékoskeretünk.

A tavalyi évről maradók mellett Nebojsa Djukics és Simon Kristóf érkezését már hetekkel ezelőtt be tudtuk jelenteni, most pedig úgy tűnik, hogy nem kell tovább légiós után kutatnunk a még meglévő két üres helyre. Az már ugyanis biztos, hogy a 208 cm magas, 28 éves Marino Sarlija nálunk folytatja pályafutását. A horvát center neve biztosan ismerősen cseng sokunknak, hiszen 2014-ben egy fél szezont már eltöltött csapatunknál. Az előző idényben Ausztriában, a Fürstenfeldnél szerepelt. És mint Csirke Ferenc, csapatunk vezetőedzője elmondta, vele nem vettünk zsákbamacskát.

- Ismerjük őt jól. A mellett, hogy jó képességei vannak, emberileg is nagyon rendben van. Jó emlékeket őrzünk róla abból az időből, amikor nálunk játszott, hiszen  vele húszból tizenöt meccset nyerve jutottunk rájátszásba. Akkor egyébként szerettük is volna, hogy maradjon, de épp azon a nyáron igazolt el tőlünk Kovács Péter, és mivel akkoriban csak három légiós lehetett, külső posztra kellett hoznunk embert. Marino egy technikailag nagyon képzett center, akire védekezésben nagy szerep hárulhat, az ugyanis az egyik erőssége.

A másik érkező, a 23 éves Jabril Durham. Az amerikai irányítónak nem lesz ismeretlen az európai kosárlabda, ugyanis az előző évet Svédországban töltötte, ahol egészen tetszetős átlagot hozott. A közel 15 pontos statisztika mellett viszont a gólpasszok tekintetében a legérdekesebb Durham, hiszen 6,5-ös assziszt átlagot hozott meccsenként. Csapatával, a Jamtlanddal egyébként hatodik lett a svéd bajnokságban, a negyeddöntőben a Sondertalje ejtette ki őket egy ötmeccses párharcban – ahol Durham brillírozott, hiszen az ötfelvonásos negyeddöntő alatt 21 pontot, közel öt lepattanó és 6,8 gólpasszt jegyzett meccsenként. Az tehát látszik, hogy az éles helyzetekben is képes a legjobbját hozni.

- Ez azt mutatja, hogy Durham jó csapatjátékos, ez pedig nekünk nagyon fontos – mondta Csirke. - Mindenképp olyan irányítót szerettem volna, aki már játszott Európában, ugyanis az előttünk álló szezon egyik nagy feladata az, hogy Demeter Attilából és Simon Kristófból is stabil, alapembert faragjunk. Ehhez pedig szükséges egy olyan légiós egyes poszton, akinek nem kell már ismerkedni az itteni játékkal. Nem lesz könnyű dolga Durhamnek, hiszen Anthony Nelsont kell majd pótolnia – igaz más stílusban játszik, mint ő. A kiszolgálás mellett erős az egy-egyekben, így egyénileg is sokat tud hozzátenni a csapatjátékhoz. Durham augusztus 28-án érkezik, és esetében két hét próbajátékkal kezdünk. Utána döntjük el, hogy kap-e végleges szerződést.

Ha Durham beválik, akkor tehát már készen is van csapatunk kerete – nem rossz azért, hogy már most nyugodtan lehet az előttünk álló feladatokra koncentrálni.