Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Freier Balázs az elmúlt félévet értékelte

Atlétika szakosztályunk elsősorban a fiatalabb korosztályban ért el sikereket az elmúlt félévben. Ehhez a következetes munka mellett, a szervezeti változások is kellettek.

Freier Balázs szakosztályvezetővel atlétáink első hat hónapját értékeltük, különös tekintettel az utánpótlás korú futók fejlődési lehetőségeire.

- Futóink kiválóan teljesítettek az elmúlt félévben. A januári fedett pályás szezonról annyit, hogy Tegzes Kata az Országos bajnokságon 1500-m-en 3. lett. Kovács Feri betegség miatt itt nem indult. Az eredményeket részben a pvsk.hu, részben az atlétika. hu oldalon lehet olvasni, ezért a részletekre itt nem térnék ki. Az előrelépés annak is köszönhető, hogy létrehoztunk egy közép-és hosszútávfutó utánpótlás csapatot, melynek tagjai egységes alapelvek, és edzés módszerek alapján készülnek. A fiatalok, Tegzes Kata, Plisz Balázs már most szép eredményeket szállítottak, és remélem, ez a sorozat folytatódik.
Kovács Feriről, aki megnyerte 400-on az Egyetemi Ob-ét, majd az utánpótlás Ob-én 400-on első, 800-on második lett, már most kijelenthető, hogy az idén szinte berobbant a felnőtt mezőnybe is.
Aztán ott van Freierné Kovács Dóra, aki szülés után jó eredményekkel tért vissza, második lett a Szuper Liga bajnokságon 5000 m-en, vagy a Szabó Tünde olimpikon, aki most lakhelyén Dombóvárott, egyéni edzésterv alapján készül a szeptemberi fél-maratón, és az októberi Maratón Országos bajnokságra.
Dobóatlétáink is sokat fejlődtek, Varga Zsolt Csaba súlylökő és Illés Dorián diszkoszvető is, javítottak a tavalyi eredményeiken. Szinte minden nagyobb versenyen, Ob-én, korosztályos bajnokságokon, vagy pl. Balaton bajnokságon elindultunk, de részt vettünk a Gyulai István Emlékversenyen is. Itt megjegyezném, hogy vannak fő-illetve kiegészítő versenyek, az utóbbiak elsősorban a felkészülést jelentik a nagyobb feladatokra, vagy itt lehet a szintidőket teljesíteni. Egyik nagy megmérettetés a szeptemberi Szuper Liga Döntő lesz, amelyre már most elkezdjük a felkészülést.
Összességében úgy gondolom, soha ne legyen rosszabb félévünk, mint a magunk mögött hagyott.

Nyilas László