Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Évértékelés - U11 Fekete Párducok

Elértünk oda, hogy mindenki hozzá tud járulni a csapat fejlődéséhez – ez a legnagyobb eredmény Szabó Gergely az U11-es csapat vezetőedzője szerint, aki röviden értékelte a szezont.

- Milyen munkát végeztetek el a mögöttünk álló idényben?

- Egy fegyelmezett, tehetséges csapatról van szó, akik a korosztályuknál tudatosabbak is: nemcsak megcsinálják az egyes feladatokat, hanem értik is, hogy mit miért kell megtenni. Sokat és jól futnak a fiúk, élvezik, ha sikerül nekik egy-egy nehezebb elem, jó velük együtt dolgozni.  Elég ideje ismerem a csapat tagjait, hiszen már két éve (egyes gyerekekkel még régebb óta) készülünk együtt, kiváló közösséget alkotnak. Az idei év legnagyobb eredményének azt tartom, hogy sikerült homogénebbé válnunk, a korábban kicsit lemaradó gyerekek is felzárkóztak, így mindenki elért oda, hogy együtt, csapatszinten tudjon fejlődni a társaság. Ha kellett, magabiztosan, ha kellett, harcolva, küzdve mutatták meg a fiúk, hogy mit tudnak, sorra hagytuk magunk mögött a kisebb-nagyobb hibáinkat. A régiós bajnokságból végül a legszebb játékkal és a legjobb formában sikerült az országos jamboree-ra jutnunk, amit év elején ragyogó eredménynek tartottunk volna, így maximálisan elégedettek lehetünk akkor is, ha kívánt eredményről csak zárójelben beszélhettünk. A csapategységünk kiváló, a gyerekek a pályán és a pályán kívül is egységes csapatot alkotnak, sőt, gyakran szabadidős programokat is közösen szerveznek. Ehhez társul, hogy a szülők is jó közösséggé formálódtak, ők sok tekintetben segítették a munkánkat, amit ezúton is köszönök.

- Van olyan tényező, amivel elégedetlen voltál?

- Az edzések látogatottsága nem volt mindig megfelelő, pedig ez az alapja a fejlődésnek, ami hosszabb távon magával hozza majd az eredményességet is. Egy jó képességű gyerekekből álló, motivált és elkötelezett csapatnak is szüksége van a folyamatos edzésre, ennek még a helyére kell kerülnie a fejekben. Van a csapatban néhány kiemelkedő tehetség, akikből csak akkor lesz jó kosárlabdázó, ha alázatosan, szorgalmasan és továbbra is élvezettel dolgoznak az edzéseken.

- Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

- Az idei évben kiváló alapokat tudtunk lerakni, így az augusztus közepén kezdődő új szezonban már a továbblépésen dolgozhatunk. Támadásban meg kell tanulni az alaphelyezkedést, illetve a sok futást és ötletességet társítani kell a megfelelő technikai tudással és a korosztályos taktikával. Ennek a csapatnak a tudása alapján az U12-es korosztályban is az országos jamboree-n van a helye, ezt jövőre is szeretnénk elérni, de ehhez rengeteg munkát kell elvégezni az előttünk álló idényben.

A Fekete Párducok tagjai: Aradi Atilla, Csernus Olivér, Domokos Balázs, Fitus-Barics Dániel, Fodor Vince, Gálfi Ádám, Horváth Viktor, Kiss Dominik, Kiss Keve Botond, Kiss Zsolt, Mogyorósi Balázs, Mucha Bertalan, Novreczky Botond, Szabó Izsák, Szathmáry Szilárd, Teszárik Márton, Viszt Marcell, Zákányi Kristóf, Márkus Péter, Nádudvary Nimród. Vezetőedző: Szabó Gergely, segédedző: Raffai Gergő.