Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Évértékelés - PVSK Zebrák

Sikerült azonos szintre hozni a játékosok technikai és taktikai képzettségét, így jó alapokra építhető a jövő az U11-es lány csapatban. Garai Dénes vezetőedző értékelte a szezont.

- Milyen munkát végeztetek el a mögöttünk álló évadban?

- Az iskolai előkészítő csoportokból érkező gyermekek eltérő képességekkel és képzettségekkel kerültek a csapatba, így a legfontosabb feladat az játékosok azonos technikai és taktikai szintre hozása volt. Bár a téli időszakban a sérülések és a betegségek miatt sokszor csak „kiscsoportos” edzést tudtunk tartani, ezt az alapvető célt sikerült teljesítenünk. Nagyon fontos volt az is, hogy megtanulják azokat a technikai és taktikai elemeket, amelyeket ennek a korosztálynak ismernie kell, hiszen erre építhető a jövőben a további képzés. Ezen a téren is sikerrel jártunk, sőt, a támadásépítésben, abban, hogy minél több játékost vonjunk be a csapat támadásaiba, még a szükségesnél is előrébb jutottunk. Ez is mutatja, hogy motivált, jól dolgozó csapatról van szó, amely a nehézségek ellenére is kiválóan teljesített. Az elvégzett munka jó fokmérője, hogy a régiós bajnokságból sikerült az országos jamboree-ra, vagyis a legjobb 16 csapat közé jutnunk, ami elégedettségre adhat okot.

- Van olyan tényező, amivel elégedetlen voltál?

- A csapat kiválóan dolgozott, aminek meglett az eredménye. A csapatösszetartás is szépen alakul, ebben sincs elmaradásunk, mert amit egy év alatt ezen a téren el lehet érni, azt sikerült megvalósítanunk. A kohézión ugyanakkor mindig van fejlesztenivaló, ez még alakulóban van a csapatunknál.

- Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

- A csapatunk együtt marad, és kiegészül, hiszen összesen négyen érkeznek hozzánk a Turbo Egerek, illetve a Fehér Tigrisek csapataiból, míg az U12-es együttesből, a Pumáktól is kapunk egy játékost. Biztos vagyok abban, hogy az idén lerakott alapokra jól felépíthetők azok a technikai és taktikai ismeretek, amelyeket az U12-es korosztálynak kell megtanulnia. Azt várom a csapattól, hogy ugyanolyan tűzzel és motiváltan jöjjenek az edzésre és a mérkőzésekre, mint tették azt idén, és koncentráltan dolgozzanak. Ha ez megvalósul, akkor van esély újra bejutni az országos jamboree-ra, amivel jövő ilyenkor ismét elégedett lennék.

A PVSK Zebrák tagjai: Mayer Dorina, Csirke Petra, Csiki Hanna, Gyuró Roberta, Német Alíz, Egervári Luca, Egervári Kincső, Masnecz Kamilla, Pohl Rebeka, Eisemann Hanna, Futó Beatrix, Uherkivich Mira, Magyari Babett, Lódri Ottília. Akik jövőre csatlakoznak: Pusztai Gerda, Nagy-Harkai Csenge, Aradi Emese (Turbó Egerek), B. Garai Etelka (Fehér Tigrisek). Vezetőedző: Garai Dénes, másodedző: Mányoky Fanni.